Info
ZABAVA

vesti

Preporuka iz Minjine Kuhinjice: Crno-bele praline


Autorka bloga Minjina Kuhinjica predlaže šta da pripremite danas.


Za posnu verziju ovog slatkiša, koristite posne namirnice, margarin, čokoladu i keks.

Potrebno:


180 g šećera

200 g pečenog neslanog kikirikija

100 g maslaca (posni margarina za posnu verziju)

100 g čokolade

70  mlevenog keksa

 

Autor: Minjina Kuhinjica

I još treba:


100 g bele čokolade

100 g crne čokolade

2 kašike ulja

dekoracija po želji


Autor: Minjina Kuhinjica

U šerpicu sipajte polovinu šećera i stavite na vatru da se šećer topi. Postepeno dodajte preostali šećer dok se sav ne rastopi u karamel. U rastopljen karamel, dodajte polovinu kikirikija i brzo promešajte zatim izručite u pleh na koji ste stavili papir za pečenje. Ostavite da se skroz ohladi, a zatim prebacite u blender, zajedno sa ostatkom kikirikija  i uz pomoć njega usitnite u grilijaž. To možete uraditi i sa mašinicom za orahe.


Otopiti maslac i čokoladu, a zatim preliti kikiriki grilijaž,  a onda dodati i keks i sve zajedno dobro promešati da se masa ujednači. Izručiti na poslužavnik, formirati ploču debljine oko 15 mm. Ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi, a zatim iseći na željenu veličinu. Kada ste isekli, prebacite u frižider na par sati, da se kolači stegnu.


Svaku čokoladu posebno istopiti sa po jednom kašikom ulja. Diagonalno umakati kolače, prvo u belu čokoladu, pa kada se ona stegne onda i u crnu. Možete dodatno dekorisati po želji.

Autor: Minjina Kuhinjica

Komentari • 0


povezane vesti