separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Napravite DOMAĆI HLEB: Potrebno vam je samo 10 minuta, a oduševiće sve koji ga probaju


Nema ničeg lepšeg nego kad vas probudi miris svežeg domaćeg hleba...


Sastojci potrebni za pripremu ovog hleba su: 300 grama brašna; 10 grama suvog kvasca, 1 kašičica šećera, 1 kašičica soli, 180 mililitara gazirane mineralne vode, 3 kašike ulje.

Mineralnu vodu zagrejati da bude mlaka, dodati šećer, suvi kvasac i izmešati. U dublju posudu usuti brašno, dodati so i izmešati. Potom dodati rastvoren kvasac, ulje i zamesiti testo. 

Testo rastanjiti pouljanim rukama, a ne tanjiti oklagijom već nauljenim rukama rastanjiti testo. Pekač ili manju tepsiju premazati uljem, posuti brašnom i staviti testo. Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 15 minuta. Viljuškom napraviti šare i izbockati testo, piše Stvar ukusa. Rernu zagrejati na 250°C, pa smanjite na 180°C i pecite pogaču 15 minuta. 

Gotovu pogaču izvaditi iz rerne, poprskati vodom, pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi desetak minuta. 

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti