AKTUELNO

Osvežavajući desert koji će vas oduševiti na prvi zalogaj!

Sastojci (za 24 komada): 220g brašna, 30g kukuruznog skroba, 80g šećera u prahu, ½ kašike soli, 16 kašika hladnog putera, iseckanog na manje kocke,  4 jaja, umućena, 260g šećera, 3 kašike brašna, 200g jagoda, 2 kašike limunove kore narendane, 160ml svežeg limunovog soka, 80ml mleka

Opcionalno: 1 kašika šećera u prahu

Sastojci:

U velikoj činiji pomešajte brašno, kukuruzni skrob, šećer u prahu, so i puter u kockicama. Koristeći dve viljuške, pomešajte sastojke dok ne dobijete jednaku smesu.

Na pleh veličine otprilike 22x33, stavite papir za pečenje koji ćete podmazati uljem. Smesu ravnomerno stavite u pleh, tako da obložite i strane (oko centimetar treba da ide u visinu) i ubacite u frižider. Držite 30 minuta u frižideru, a zatim pecite u rerni oko 20-25 minuta na 175C ili dok ne dobije zlatno braon boju. Sačekajte da se ohladi, a za to vreme napravite fil i smanjite temperaturu rerne na 160C.

U drugoj većoj činiji pomešajte jaja, šećer i brašno. U blenderu pomešajte jagode, limunovu koru, sok i mleko i blendirajte dok ne dobijete homogenu smesu. Ovu smesu ubacite u smesu sa jajima i dobro promešajte, a zatim sipajte preko ispečene kore i ubacite ponovo u rernu.

Pecite na 160C oko 45 minuta. Kada izvadite kolač iz rerne sačekajte da se ohladi, pa ga izvadite iz pleha. Iseckajte na 24 jednako kocke i dekoriđite šećerom u prahu.

#Kolač

'