AKTUELNO

Kako biste uneli promenu u svakodnevni jelovnik, probajte indijska jela bogata začinima.

Egzotično iznenađenje u kokosu

Potrebno je: 300 g pilećih fileta 100 g kokosa jaje malo mlekabrašnoso aleva paprika kari

Za kari sos: 1/2 veće glavice crnog luka2 čena belog luka 2 komadića putera malo brašna 300 ml pileće supe iz kockemalo đumbira u prahu pola kašike slatkog karija malo kurkume

Filete posolite, pobiberite, začinite alevom paprikom, uvaljajte prvo u brašno, pa u razmućeno jaje sa malo mleka, a potom u kokos pomešan sa alevom paprikom i karijem.

Pecite na malo ulja sa obe strane dok ne porumeni, pa slažite na salvete ili čistu kuhinjsku krpu. Za kari sos prvo skuvajte pileću supu.

Potom sitno iseckajte crni luk i stavite ga da se prži na puteru. Kada porumeni dodajte iseckan beli luk, kratko propržite i sklonite sa vatre.

U drugoj posudi rastopite malo putera, dodajte kašiku brašna i napravite zapršku. Vratite luk na vatru, dodajte zapršku i malo đumbira, pa sve dobro promešajte. Uz stalno mešanje lagano sipajte supu.

Na kraju dodajte kari, posolite, još malo kuvajte, a na samom kraju dodajte kurkumu. Još malo, uz stalno mešanje, prokrčkajte. Piletinu služite prelivenu sosom od karija i uz pirinač.

#Začin.

'