AKTUELNO

Slično omletu, ali malo kreativnije.

Nakon što ste večerali bolonjeze i pogledali u šerpu uvek ste pred dilemom – previše za baciti, ali nedovoljno za još jedan obrok. S obzirom na to da su Italijani kraljevi transformisanja ostataka hrane, pročitajte kako da ukusne špagete pretvorite u još lepši omlet.

Postupak je izuzetno jednostavan, a recept kao i svi italijanski neverovatno fleksibilan. Obavezno iskoristite četiri ili pet jaja za jednu porciju ostataka, jer će se tako masa bolje vezati. Za razliku od francuskih omleta koji se kuvaju brzo u veoma vrelom tiganju, fritata bi trebalo da se kuva sporo na umerenoj vatri kako bi se jaja nežno vezala bez mešanja.

Postupak:

Izlomitite jaja u tepsiju i izmešajte ih sa hladnom pastom.

Dodajte još malo tvrdog sira ili neke začine ako su vam pri ruci. Ukoliko volite možete umešati i par komadića iseckane šunke.

Sve dobro pomešajte i dodajte so i mleveni biber.

Tiganj, za koji je važno da bude teflon, premažite malom količinom butera ili devičanskog maslinovog ulja.

Izručite smesu u tiganj i pržite dok donja strana ne postane zlatna, oko 6-8 minuta.

Da biste okrenuli fritatu na drugu stranu najbolje je koristiti metod velikog tanjira. U ravni sa tiganjem postavite široki tanjir.

Nagnite tiganj da Frittata sklizne na njega. Vratite je nazad, tako da se prži druga strana dok takođe ne postane zlatno-braon.

Fritatu možete seći kao picu, a savršeno se slaže uz salatu. Takođe, ovo jelo je odličan način da podstaknete vašu decu da jedu jaja.

#Recept

#kuvar

'