separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

PRAVO OSVEŽENJE U VRELIM DANIMA - Ledeni napitak od salate i bobica


Kako nam predstoje paklene vrućine, svi pribegavamo raznim načinima da bi se osvežili i rashladili. Priželjkujemo nešto hladno uvek na domak ruke, pa evo i rešenja.


Predlažemo vam recept za ledeni napitak od salate i bobica, koji je odlična zamena za gotove sokove prepune šećera. Oduvek ste želeli da znate šta tačno pijete, šta ima unutra sve, pa evo i prilike. Budite sam svoj majstor i nećete da dobijete proizvod sa dodatkom soli i šećera i sa smanjenim udelom vlakana. Domaći sokovi su pravo osveženje, još kad znate da su hranljive stvari i vitamini sačuvani, uživaćete još više u ovom ledenom napitku.

Zahvaljujući najnovijim sokovnicima, sada iz sastojaka možemo da dobijemo mnogo više nego pre samo nekoliko godina. Zato je priprema sokova kod kuće brza i laka,a nutrivno gledano takvi sokovi su vrlo bogati i hranljivi.

Celer je jedan od nezaobilaznih sastojaka zdravih napitaka i bez njega zdravi napitak je nezamisliv. U skromnom korenastom povrću nalazi se jedan od najbogatijih izvora alkalnih minerala iz vrta.

Autor: Pixabay.com

Za letnje vrućine predlažemo vam recept za ledeni napitak od salate i bobica iz knjige "Alkalni sokovi & smoothiji" autora dr Stefana Domeniga u izdanju Školske knjige. Ovaj sok savršena je zamena za gotove sokove prepune šećera i umetnutih boja i ukusa.

Sastojci: 4 lista zelene salate, 1/2 malog krastavca, 2 celera, 75 g mešanog bobičastog voća, npr. jagoda, malina i kupina, 125 ml hladne vode

Priprema: Listove salate stavite u blender. Krastavac očistite i krupnije iseckajte, zatim dodajte salati. Bacite bobice koje su izgubile boju. Vodu i bobice stavite u blender i uključite blender na minut dok smesa ne postane glatka. Sipajte u čašu i uživajte!

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti