separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Najjednostavniji recept za grčki pita hleb koji se jede uz suvlaki


Pita koja uvija giros i suvlaki je posebno ukusna, a inače se ne mora obavezno jesti u ovoj kombinaciji - idealna je uz različite soseve.


Sastojci za pitice:

160 ml mleka na sobnoj temperaturi

80 ml vode na sobnoj temperaturi

1 kašičica šećera

2 kašičice kvasca 

320 gr tvrdog brašna 

1 i po kašičica soli 

1 kašičica timijana

1 supena kašika maslinovog ulja 

biber

Priprema: 

U jednu činiju umešajte mleko, vodu, šećer i kvasac dok se ne sjedine. Dodajte brašno, so i timijan. Mešajte dok smesa ne počne da se lepi za vaše prste. Prebacite test u drugu, uljem podmazanu činiju i prekrijte krpom da se testo nadigne. 

Testo će se kroz 30 minuta do sat i po udvostručniti. Isecite testo na šest jednakih komada, pa onda svaki komad oklagijom razvijte u kružni oblik. Ostavite maslinovo ulje da se greje u tiganju, ali ne najjačoj vatri. Pošto se tiganj zagreje, postavite jednu pitu i pecite je nekoliko minuta, baš poput palačinke (sa obe strane). 

Naslažite ih jednu na drugu (6 pita) i isecite na četiri dela. Posolite, pobiberite i dodajte još malo timijana. Pripremite željeni sos u koji ćete da umačete, a mi vam predlažemo tzatziki.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti