AKTUELNO

Posle jednog tanjira osetićete se mnogo bolje!

Australijanka Loren Kejton, studentkinja naturopatije i majka dečaka podelila je na Fejsbuku recept za supu koja će vam u potpunosti povratiti imuni sistem - bilo da se loše osećate zbog umora, bilo da imate grip.

POTREBNO:

Malo maslinovog ulja, 4 čena belog luka, 1 veliki ili dva mala crna luka, 4 kašičice seckanog đumbira, 3 kašičice sveže kurkume, 1 zeleni čili, 5 čaša vode, 2 čaše, 5-6 pilećih krilaca, 2 velike šargarepe, 2 kukuruza, pola šolje sušenih vrganja, šaka spanaća, šaka kelja, 2 limuna, šaka iseckanog peršuna

PRIPREMA:

Zagrejte ulje u velikoj šerpi. Crni i beli luk, čili, đumbir i kurkumu propržite dok ne dobiju zlatnu boju. Dodajte vodu i sačekajte dok skoro ne provri. Dodajte pileća krilca, šargarepu i kukuruz i ostavite da se kuvaju 20 minuta. Izvadite pileća krilca, a supa nek nastavi da se kuva. Skinite meso sa kostiju. U supu dodajte pečurke i meso. Nastavite da kuvate. Smanjite vatru i dodajte spanać i kelj. Promešajte dobro.

Servirajte supu i iscedite malo limuna u nju. Vrlo je važno da se limun iscedi u supu tačno pre nego što krenete da jedete jer je on najvažniji deo njene arome.

#Supa

#imunitet

'