separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Minjon torta: Idealni desert sa čokoladom i orašastim plodovima


U ukusu ove poslastice uživaće čitava porodica.


Potrebno je:

12 jaja

600 g šećera

150 g mlevenih oraha

150 g mlevenih badema

150 g mlevenih lešnika

3 kašike brašna

1 šoljica mleka

1 kesica vanilin šećera

250 g putera

50 g crne čokolade

Za glazuru:

100 g crne čokolade

100 g bele čokolade

6 kašika ulja

Priprema:

Za prvu koru umutiti 4 belanceta u čvrst sneg, postepeno dodajući 120 g šećera, pa pažljivo umešati 150 g mlevenih oraha i 1 kašiku brašna. Peći u plehu koji je prethodno podmazan uljem i posut brašnom ili obložen papirom za pečenje na 180 stepeni C, oko 20 minuta. Druga kora je ista, samo se umesto oraha, stavljaju lešnici. Treća kora je takođe ista kao prva, samo se stavljaju bademi umesto oraha. Za fil, umutiti 12 žumanaca na pari sa 240 g šećera, šoljicom mleka, vanilin šećerom i kuvati dok se ne zgusne. Kada se ohladi, dodati puter. Fil podeliti na dva dela, pa u jedan staviti 50 g rastopljene čokolade. Kore filovati tamnim i svetlim filom, pa celu tortu preliti naizmenično crnom i belom čokoladnom glazurom.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti