separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Pileće pohovane ćufte


Da li ste ikada jeli ćufte na ovaj način?


Kada budete isprobali i ovaj način, verujemo da će klasične ćufte pasti u zaborav. Odlične su za ručak ili večeru, ali i kao deo slavske trpeze ili nekog svečaog događaja. Lako se prave!  

Sastojci (za 8 porcija): 

Ćufte: 500g mlevene piletine, pola šolje prezli, 1 jaje, 1 + ½ male kašike soli,  ½ male kašike bibera, ¼ šolje ljutog sosa (+za umak), 2 kašike maslinovog ulja

Testo: 110g kukuroznog brašna (palenta), 155g brašna, 1 + ½ male kašike soli, 65 g šećera, 4 male kašike praška za pecivo, 1 jaje, 300ml mleka, ulje za prženje

Autor: Pixabay.com

Priprema: 

Ćufte: u činiji srednje veličine pomešajte mlevenu piletinu, prezle, jaje, so, biber i ljuti sos. Dobro promešajte i od smese počnite da pravite kugle veličine loptice za

Zagrejte maslinovo ulje na tiganju na srednjoj temperaturi. Dodajte ćufte i pecite dok ne postanu zlatno-braon sa obe strane (oko 3-4 minuta sa obe strane). Uklonite ćufte sa tiganja.

Testo: pomešajte kukuruzno (palentu) i obično brašno, so, šećer i prašak za pecivo. Zatim dodajte jaje i mleko i dobro promešajte dok ne dobijete smesu nalik na testo. Ćufte stavite na štapiće za ražnjić i potopite u testo, a zatim ih stavite u ulje da se duboko prže (najbolje je na 175C). Kada se isprže – nakon 3,4 minuta – treba da budu zlatno braon sa svih strana, stavite ih na papir da se ocedi višk ulja. 

Servirajte uz sos. Prijatno!

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti