separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Kako da vam se jaja ne zalepe za tiganj?


Za ovaj trik vam je potrebna samo jedna stvar koju sigurno imate u fioci.


Sigurno mrzite kada pečete jaja u tiganju, a sve se zalepi na površinu. Nije neko rešenje izliti pola litre ulja samo zbog toga, a nipošto nije ni zdravo. To više ne bi trebao biti problem, jer je jedan australijski kuvar podelio odličan trik s kojim će vam pržena jaja ispasti savršeno svaki put.  

U čemu je trik?

Ričard Korniš tvrdi da je sve što vam treba – papir za pečenje. Kada se tiganj zagreje na srednje jakoj vatri, stavite malu količinu maslaca i maslinovog ulja na papir i jaje razbijte izravno na njega, zatim pokrijte poklopcem. Kada se ispeče s jedne strane, preokrenite ga odgovarajućom viljuškom.  

Ova metoda vam možda neće ostaviti hrskave rubove, ali barem se nećete nervirati zbog neuspelog obroka i ribanja zagorelog tiganja. Korniš takođe zagovara pokrivanje jaja dok se peku, jer se tako toplina ravnomernije raspoređuje po tiganju.  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti