AKTUELNO

Usvojite ove savete poznatih kuvara kada spremate testeninu za obrok.

Testetnina je jelo koje se brzo i jednostavno priprema, ali mnoge domaćice nesvesno prave greške prilikom pripreme, čime joj kvare ukus.

Kuvar Antonela Rama otkriva da pravi italijanski ukus testenine kvarimo između ostaloh preteranih korišćenjem sosa i upotrebe gotovog sira.

Sveža testenina je najbrža i gotova je za samo dva minuta. Ako je uporedimo sa špagetama, makaronima treba oko 10 do 11 minuta. Svežoj testenini je potrebno dodati samo kapljicu ekstra devičanskog maslinovog ulja i posuti malo parmezana. Ako želite da poboljšate ukus, onda možete dodati sos, ali samo jednu malu kašičicu“, kaže Antonela.

Ona kaže da ljudi najčešće greše kada dodaju previše sosa.

Najtradicionalniji način za stvaranje odlične testenine je poštovanje proporcije. Testenina je kraljica, a sos je samo alat“, rekla je ona.

Takođe, nikada nemojte dodavati kečap. Kada je reč o sosu od paradajza, možete se poigrati i dodati više povrća, kao što je beli luk, luk, šargarepa, celer, ali i ekstra devičansko maslinovo ulje, si i biber.

Ekstra devičansko maslinovo ulje je osnova koju ne smete propustiti jer ono jelu daje bolju boju, ukus i hranjive materije više nego obično maslinovo ulje.

Biber dodajite u vrlo maloj količini jer on ne sme da dominira u receptu. Poslednji osnovni sastojak je sveže bilje kao što su bosiljak, timijan. Verujem da kada kuvate sa svežim začinskim biljem, svako jelo je bolje“, zaključila je ona.

#Recept

#kuvar

'