Prijatno!
Karbonara je klasičan recept za testeninu, koji se već decenijama priprema širom sveta. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka za ovaj preukusan recept.
400 grama špageta/bilo koje paste, tri jaja, 100 grama parmezana, pet kriški suve slanine, dva čena belog luka, biber, so
Priprema:
Skuvajte pastu.
Umutite jaja i narendani parmezan. U tiganju na srednjoj vatri, propržite slaninu iseckanu na kockice. Izvadite komadiće slanine, a u tiganj dodajte iseckani beli luk, i pržite ga dok ne omekša. Dodajte obarene i oceđene špagete, promešajte i skinite sa vatre. Uz neprestano mešanje, prelijte špagete mešavinom jaja i sira, i po potrebi dodajte i malo vode u kojoj se kuvala testenina.
Karbonara se, tradicionalno, pred serviranje začinjava velikom količinom crnog bibera, i po potrebi uz još parmezana.
#Recept
#Špagete