separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

POMFRIT KAO IZ RESTORANA! Najbolji trik za pripremanje najukusnijih krompirića!


Hrskav i ukusan krompir koji se lako pravi u kućnim uslovima...


Sastojci:

4 krompira (oko 700 g), 1 kašika soli, ulje za prženje

Priprema:

Operite krompir i oljuštite ga. Neka vam krompir sve vreme bude potopljen u vodu kako ne bi pocrneo.

Isecite krompir na štapiće i ponovo ga potopite u vodu.

U posudi zagrejte posoljenu vodu.

Pre nego što voda proključa stavite pripremljen krompir u nju.

Autor: Pixabay.com

Kuvajte ga pet minuta na jakoj vatri dok ne omekša.

Nakon pet minuta isključite vatru i procedite krompiriće.

Prosušite krompir i stavite ga u zamrzivač na sat kako bi se ohladio.

Zagrejte ulje, pa pržite ga u dubokom ulju dok ne dobije boju.

Vadite pomfrit na ubrus kako bi se upio višak ulja.

Napomene:

Pržite pomfrit na srednjoj vatri u početku kako unutra ne bi ostao živ, a onda pojačajte vatru kako bi dobio lepu boju i bio hrskav.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti