AKTUELNO

Najpoznatiji i najukusniji italijanski desert je tiramisu.

Za jednostavnu pripremu, potrebno nam je samo nekoliko sastojaka i manje od 45 minuta.

Sastojci za tiramisu u čašama: 3 žumaca, 100 grama šećera, 250 grama maskarpone sira,  150 mililitara slatke pavlake, 5 šolja kuvane kafe, 2 kašike ruma,  Plazma keks ili piškote 2 kašike kakaa, borovnice, lišće mente, zrna kafe i štapići cimeta - za dekoraciju

Priprema: Pomešajte šećer i žumanca i dobro umutite da biste dobili homogenu smesu. Dodajte maskarpone, zatim pavlaku i malo ruma. Stavite pavlaku na hladno mesto na nekoliko minuta. Za to vreme kuvamo kafu. Kada se ohladi, počinjemo da stavljamo keks u čaše i sipamo kafu. Čekamo dok keks lepo ne upije kafu, a zatim stavljamo maskarpone. Ponavljamo dva sloja, na kraju dodamo kakao, ukrasimo borovnicama (malinama ili jagodama), zrnima kafe, listićima sveže mente i cimetom.

Stavite u frižider i izvadite pre služenja!

#Kolač

'