AKTUELNO

Upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu Dejan Savić pozvao je danas članove Drame nacionalnog teatra i sindikata SINGLUS koji traže njegovu ostavku, da ponovo pokušaju da zajednički nađu rešenje za "sindikalnu problematiku, ukoliko je ima".

- Poštovane i drage kolege, još jednom smo putem medija upoznati s najavom vaših aktivnosti u narednom periodu, u šta spada redovno iznošenje ultimativnih zahteva i najava štrajka. Ponovo vas najljubaznije pozivam, da pre tih koraka nađete vremena i dobre volje da sednemo i zajednički sagledamo sindikalnu problematiku, ukoliko je ima, i nađemo adekvatna rešenja za istu - naveo je Savić u posmu SINGLUS-u.

On predlaže da u razgovor budu uključeni i drugi zainteresovani sindikati, "kako bi što sveobuhvatnije locirali neuralgične teme u našoj kući i lakše pronašli odgovore na pitanja iz sindikalnih oblasti".

Što se tiče najave štrajka, "ukoliko se, uprkos otvorenom pozivu na razgovor i dogovor, odlučite za ovu aktivnost, uveravam vas da će Narodno pozorište pomenuti Zakon (o štrajku), kao uostalom i svaki drugi, poštovati u potpunosti, štiteći time prava i obaveze svih na koje se članovi istog odnose", naveo je Savić.

- Na kraju, još jednom apelujem na vašu profesionalnost, kolegijalnost i odnos prema svojoj umetnosti, kako bi pre svih drugih poteza pristupili razgovorima i dogovorima, i tako izbegli vraćanje naše verne publike sa vrata dvorana. Ovo nam je svima u interesu, i svakako najveći prioritet od svih - zaključio je upravnik Narodnog pozorišta.

#Dejan Savić

#Narodno pozorište

'