AKTUELNO

- Još kada je ova takozvana kriza počela rekao sam da nemam nikakvog razologa da dajem ostavku. Ništa nisam uradio pogrešno, ništa nisam uradio mimo zakona, mimo propisa, rekao je za NOVO JUTRO televizije Pink, upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu.

Savić je naglasio da nije uradio ništa van ovlašćenja i Statuta, i da zaista nema nikakvog razloga da daje ostavku.

- Što se tiče smene, to je sasvim druga stvar - rekao je Savić i dodao:

- Moj mandat je na raspolaganju onome ko me je na to mesto i postavio, a to je, Vlada Republike Srbije.

Ukoliko do toga dođe, kako kaže, neće dati nijedno saopštenje, niti bilo kakav komentar po tom osnovu.

Foto: TvPink Printscreen

- Mandati mojih saradnika tako, staje na raspolaganju meni, pa kada se mandat završi mogu da stavim koga želim, a ako se to nekome ne dopada to je druga priča. Međutim, smatram da nikako nije dobro da se ove stvari više uopšte po medijima pričaju, i pozivam sve one koji nisu zadovoljni, koji misle da imaju razloga za protest, da dođu kod mene da se dogovorimo, i da nađemo rešenje mimo medija - rekao je Savić.

Kako kaže, ono što je važno, jeste da će ukoliko treba smenu prihvatiti bez pogovora, ali ostavku, kako dodaje zaista nema razloga da daje.

Foto: TvPink Printscreen

Savić je naveo da je 10 godina upravnik Narodnog pozorišta i da ne želi da ode tako da time prizna, kako kaže, da je uradio nešto što nije.

Inače, sinoć u 22 sata istekao je rok koji su predstavnici dramskog sindikata Narodnog pozorišta (SINGLUS) dali Saviću da podnese ostavku. Kako su najavili, ako to ne učini, stupiće u štrajk.

- Štrajk je zakonska obaveza i zakonska kategorija u kojoj mora da se striktno po zakonu postupa. Ali meni nije jasno šta to sada nije dobro, a bilo je dobro u junu. Šta se to promenilo odjadnom posle dva meseca - rekao je Savić.

Foto: TvPink Printscreen

Predsednica SINGLUS-a Ivana Nenadović rekla je da da će narednih dana poštovati zakonom propisanu proceduru kada je u pitanju štrajk.

- U zakonski propisanom roku mi ćemo najaviti štrajk upozorenja u trajanju od jednog sata - rekla je Nenadovićeva i najavila da će to učiniti 8. novembra, ako Savić ne podnese ostavku.

#Dejan Savić

#Narodno pozorište

'