AKTUELNO

Za ovih pedeset godina sam proživeo svašta. Ovo je kao neka autogena psihoterapija, čak sam i plakao dok sam pisao neke delove, rekao je glumac Branko Đurić Đura za emisiju Pravac televizije Pink.

Poznati glumac, koga svi znaju kao umetnika koji je uvek na specifičan način zna da nas nasmeje i zabavi, odlučio je da nam otkrije još jedan deo svoje ličnosti, da, kako kaže, ostavi trag koji će ostati za neka druga pokoljenja. Da napiše knjigu.

- Preozbiljno je za mene to zvanje pisac, moj zadatak je da zabavljam ljude, tako sam i ovu knjigu napisao da zabavim čitaoce. Mislim da je to štivo za leto, za plažu, neobavezno, tako da je nazvati me piscem preozbiljno - rekao je Đurić.

Kako kaže, verovatno ga je uhvatila kriza pedesetih godina, pa je odlučio da napiše jednu ovakvu knjigu.

Foto: TvPink Printscreen

- Probudio sam se posle pedesetog rođendana, drugovi su se probudili tamo gde smo slavili, a ja sam morao da idem na neko snimanje, i u avionu sam rekao da ću da počnem da pišem dnevnik. Znao sam da me čeka jedno “razgobano” leto, imao sam mnogo obaveza, ali sam odlučio da pišem dnevnik iz štosa - rekao je Đurić.

Kako je rekao , veruje da će nekada nekog njegovog naslednika zanimati šta je njegov predak radio, i želeo je, dodaje, da ostavi neki znak za pokoljenja.

- Za ovih pedesest godina sam proživeo svašta. Ovo je kao neka autogena psihoterapija, čak sam i plakao dok sam pisao neke delove. U ovih pedeset godina dogodilo mi se toliko toga, što se nekome ne desi ni za hiljadu. Imao sam o čemu pisati - rekao je on.

Prema njegovim rečima, to što je nazvao knjigu dnevnikom je zapravo kamuflaža, kao neki premar, kako kaže, nekoj gorkoj piluli koju treba progutati.

Foto: TvPink Printscreen

- Ovo je ustvari nekih pedeset priča za pedeset godina. Zanimljivo je da u knjizi govorim o nekim stvarima o kojima sam uvek izbegavao da pričam. Novinari su znali da me pitaju, a ja sam vešto izbegavao, a sada kao da sam sam sa sobom uradio intervju - rekao je Đurić.

Kako kaže, u knjizi ima tajni koje nikada nije podelio sa javnošću.

- U knjizi ima pedeset priča i dosta su različite i po stilu i po formi. Takođe, tu su i slike koje sam napravio baš taj dan kada sam pisao, namenski za knjigu. Ja sam dao sebe unutra, stvarno sam se prostro - rekao je Đurić.

Kako kaže, iznenadio je sam sebe, ali kako kaže, nije smeo previše ni da čita da ne bi morao da menja stvari u knjizi. Ona je kako kaže, nastala u poslednjih šest godina.

#Branko Đurić

#Televizija Pink

#knjiga

'