separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

kultura

Izložba poštanskih maraka na nitima svile za Svetski dan pošte


Svetski dan pošte obeležen je danas u galeriji "Progres" gde su predstavljene poštanske marke izrađene na nitima svile, a koje su pripremili slikari i dizajneri Pošta Srbije.


Ovaj dan obeležavaju sve nacionalne poštanske uprave, jer je 9. oktobra 1874. u Bernu osnovan Svetski poštanski savez, a na osnivačkom kongresu među 22 zemlje osnivača bila je i Kneževina Srbija. 

Autor: Tanjug

Poštanska zajednica danas okuplja 192 zemlje, a Pošta Srbije je priznati član Svetskog poštanskog saveza i svakodnevno predano radi na daljoj modernizaciji standarda poštanske razmene, ispunjavajući osnovnu misiju Svetskog poštanskog saveza - unapređivanje univerzalne poštanske usluge, rekla je v.d. direktorka Pošte Mira Petvorić. 

Autor: Tanjug

Izložba "Poštanska marka na nitima svile" obrađuje motive sa devet poštanskih izdanja, koja su posvećena gradovima Srbije, flori i fauni naše zemlje, motivima iz poštanske istorije i svetske kulturne baštine, na svili i platnu.

Autor: Tanjug

 Povodom Svetskog dana pošte, danas je u PTT muzeju otvorena i izložba "Organizacija pošte i telekomunikacija u Prvom svetskom ratu (1914-1918)".

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti