separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

kultura

Tužna vest: PREMINULA OPERSKA DIVA!


Svi će je pamtiti po čuvenim interpretacijama.


Španska operska diva svetske slave Monserat Kabalje preminula je u 85. godini u Barseloni, objavio je španski list "El Pais" pozivajući se na izvore u bolnici Sant Pau. 

Kabalje je, kako se navodi, od septembra bila u toj bolnici zbog problema sa žučnom kesom. 

U karijeri dugoj 50 godina Monserat Kabalje imala je više od 4.000 nastupa i 90 uloga, a snimila je više od 80 albuma.

Autor: Tanjug

Čuvene su njene interpretacije Rosinijevih, Belinijevih, Donicetijevih i Verdijevih opera. Nastupala je na najprestižnijim svetskim scenama kao što su Metropoliten opera, Bečka državna opera, Karnegi Hol u Njujorku, opera u San Francisku.

Autor: Tanjug

Sarađivala je sa kolegama Plasidom Domingom i Lučanom Pavararotijem, a sa pop pevačem Fredijem Merkjurijem snimila je pesmu "Barselona" koja je postla himna Olimpijade u Barseloni 1992. godine. Ipak, govoriila je da sebe ne doživljava kao opersku legendu, prenosi "Pais". 

- Ne smatram sebe operskom legendom, niti poslednjom divom, kako novinari ponekad pišu. Svaka era ima svoje dive, a ja sam se samo trudila da svoj posao obavim što je moguće bolje na najvišem nivou - rekla je Kabalje u jednom intervjuu iz 2014. godine. Sahrana Monserat Kabalje biće održana u ponedeljak, saopštile su gradske vlasti Barselone. 

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti