AKTUELNO

Festival je osmišljen i u slavu glumca Bate Živojinovića.

Svečanim uručenjem nagrada pobednicima sinoć, 30. septembra , završen je Valter Fest u Mladenovcu. Ovo je bilo prvo izdanje regionalnog filmskog festivala nastalog u organizaciji Centra za kultutru Mladenovac,a osmišljenog i pokrenutog u slavu velikog Velimira Bate Živojinovića.

Foto: Centar za kulturu Mladenovac

Po recima tvorca i predsednika saveta ovog festivala Branka Miloradovica, festival je zamišljen da čuva sećanje na velikana jugoslovenskog i srpskog glumišta, koji je živeo u Mladenovcu. Manifestacija će podržavati domaću kinematografiju.

Foto: Centar za kulturu Mladenovac

Najboljim filmom u takmičarskom programu proglašen je Južni vetar Miloša Avramovića, a Miloš Biković je nagrađen kao najbolji glumac, upravo za ulogu u tom ostvarenju. Nagradu za najbolju režiju poneo je Lazar Bodroža za film Ederlezi Rising.

Foto: Centar za kulturu Mladenovac

Najbolja glumica, po odluci žirija, je Marta Bjelica za kreaciju u filmu Izgrednici Dejana Zečevića. Ovogodišnja dobitnica nagrade za životno delo je glumica Branka Veselinović.

Foto: Centar za kulturu Mladenovac

Foto: Centar za kulturu Mladenovac

Nakon filmova, u centru za kulturu Mladenovac od 15 do 22 oktobra publika ce moci da uziva u najnovijim predstavama najvecih beogradskih pozorista, u okviru tradicionalnog pozorisnog festivala 'Teatar u jednom dejstvu".

#Festival

#Film

'