separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

kultura

Više hiljada ljudi pratilo operski spektakl na Savskoj promenadi: Otvorena jubilarna sezona Narodnog pozorišta! (FOTO)


Specijalni gost večerasnjeg koncerta bio je naš slavni violinista Jovan Kolundžija.


Gala operskim spektaklom "Opera na vodi" Narodno pozorište u Beogradu otvorilo je večeras jubilarnu 150. sezonu na Savskoj promenadi u okviru Beograda na vodi pred nekoliko hiljada ljudi.

Iako je sve mirisalo na kišu i nevreme, pola sata pre početka ovog prvorazrednog kulturnog događaja, vetar se umirio, oblaci razmakli i Beograđani su imali prilike da uživaju u najlepšim delovima opera koje su na repertoaru našeg najznačajnijeg nacionalnog taetra.

Autor: Tanjug

Koncert je Orkestar narodnog pozorišta započeo čuvenom temom "Grlica" iz baleta Stevana Hristića "Ohridska legenda".

Nakon toga pred Beograđanima smenjivali su se prvaci i prvakinje beogradske opere koji su na otvorenom prostori pevali prepoznatljive delove opera koje su proslavile Verdija, Pučinija, Čajkovskog, Bizea...

Autor: Tanjug

Publika je u interpretaciji Vladimira Andrića, Snežane Sekulić Savičić, Jasmine Trimbetaš Petrović, Jadranke Jovanović, Dušana Plazinića...prepoznavala arije iz "Karmen", "Vertera", "Figarove ženidbe", "Toske", "Rigoleta"...

Specijalni gost večerasnjeg koncerta bio je naš slavni violinista Jovan Kolundžija.

Autor: Tanjug

Stanari jedne zgrade kompleksa "Beograd na vodi" sa svojih terasa su takođe pratili ovaj nesvakidašnji umetnički spektakl.

U publici čitave porodice u tri generacije i prvi susret sa operom za mnogobrojne mališane. Veličanstven početak sezone Narodnog pozorišta u Beogradu.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti