AKTUELNO

Deca će imati prilike da pogledaju kratke animirane i igrane filmove prlagođene različitim uzrastima.

Gradonačlenik Beograda Zoran Radojičić otvorio je danas Nedelju ruskog dečijeg filma u Srbiji pod nazivom Bajke detinjstva, u okviru koje će biti besplatno prikazano više od 100 filmova u 10 beogradskih opština.

Projekcije će biti organizovane na teritoriji Voždovca, Starog grada, Savskog venca, Vračara, Palilule, Rakovice, Lazarevca, Sopota, Obrenovca i Mladenovca.

Foto: Grad Beograd

Deca će imati prilike da pogledaju kratke animirane i igrane filmove prlagođene različitim uzrastima.

To je izuzetno lepa manifestacija, biće prikazno više od 100 filmova ove nedelje u 10 opština, to su besplatne projekcije. Ovo je sjajna prilika da Beograđani pogledaju divne dečije ruske filmove, koje govore o sistemu vrednosti koje mi poštujemo i onome čemu težimo - da dobro uvek pobedi zlo i da se neguju hrišćanske vrednosti, a to su istina, pravda, porodica i slično - rekao je Radojičić u Dvorani kulturnog centra.

On je pozvao Beograđane da iskoriste prilike i pogledaju te filmove. Gradonačelnik je zahvalio ambasadi Rusije u Beogradu, Ruskom domu i drugim organizatorima i poželeo da taj festival postane tradicionalan.

Foto: Grad Beograd

Manifestaciju organizuju Grad Beograd, moskovska kompanija "Vifsajida”, Srpsko odeljenje Međunarodnog društvenog fonda jedinstva pravoslavnih naroda i Omladinsko pozorište Dadov.

Festival se drugi put održava u Beogradu, a šesti put u Srbiji. Ranije je organizovan u Valjevu, Kruševcu, Novom Sadu i Nišu.

Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin je zavhalio svima koji su omogućili taj praznik kinematografije, posebno Gradu Beogradu, ambasadi Rusije.

Foto: Grad Beograd

On je podsetio da dve zemlje u 2018. obeležavaju 180 godina od uspostalvjanja diplomatskih odnosa, kao i 85 godina Ruskog doma.

Beograđani će moći da vide nova dela majstora ruske kinematografije.

Direktor Nedelje ruskog dečijeg filma Filip Kudrjašov je istakao da će biti predstavljeni sjajni ruski filmovi i da je priređen veoma interesantan program.

Na otvaranju u Dvorani kulturnog centra je prikazan film "Poslednji junak".

#Rusija

#Zoran Radojičić

'