AKTUELNO

Ovogodišnji Weekend odaje počast Oliveru i kraljici soula Arethi Franklin, a subotnji party "Weekend Goes Global" po prvi put dovodi međunarodne zvezde, belgijski duo 2manydjs.

Obožavao ih je David Bowie, sarađivali su sa Kylie Minogue i svirali na njenoj žurci, a sada dolaze na 11. Weekend Media Festival. Braća David i Stephen Dewaele, poznatiji kao 2manydjs, rasplesaće u subotu posetioce najboljeg Weekenda u godini kojih se od 20. do 23. septembra u bivšoj Tvornici duhana u Rovinju očekuje više od 5.000.

Foto: Promo

Njihov album "As Heard on Radio Soulwax Pt. 2" cenjeni New York Times proglasio je najboljim albumom godine, pa nema sumnje da ćemo 11. Weekend zatvoriti "velikim praskom". Belgijski duo u Rovinj dolazi u sklopu party programa "Weekend Goes Global" koji prvi put na najveći komunikacijski festival u regionu dovodi međunarodne zvezde. 2manydjs proslavili su se mash-upovima i remixima hitova brojnih stranih zvezda poput Salt-N-Pepa, Destiny's Child i Dolly Parton, a i jedne domaće dame, Zdenka Kovačiček. Njenu pesmu „Elektra“ braća Dewaele su uvrstili u sklop svog projekta „Waffles“, a sad će na Weekendu s njom podeliti i pozornicu.

Naime, diva hrvatske muzičke scene i naš napopularniji jazz i swing pevač Marko Tolja, uz pratnju izvrsnog Jazz orkestra HRT-a pod palicom Mirona Hausera, otvaraju Weekend Media Festival. Zajedno će nas provesti kroz najveće jazz, rock i blues hitove i odati počast legendarnom Oliveru Dragojeviću.

U petak na pozornicu stupaju Bolesna braća, pioniri hrvatske hip-hop scene, koji će se pobrinuti za malo žešći ritam. Poznati dvojac Baby Dooks i Bizzo uz hitove kao što su „Lovačke priče“, “Telefon Faki” i “Patriša” razveseliće brojne ljubitelje hip-hopa, ali i sve one koji su spremni za dobru zabavu.

- Nakon praćenja zanimljivih predavanja i rasprava o trendovima u komunikacijskoj industriji, naši učesnici uveče će se moći opustiti uz najbolje žurke. Poseban deo programa odlučili smo posvetiti Oliveru i Arethi Franklin, domaćim i stranim velikanima koji su nas ove godine nažalost napustili, ali čija muzika ostaje večno. Veseli nas što ćemo po prvi put ugostiti svetski poznata imena 2manydjs čija će kombinacija rocka, elektroničke, dance i hip-hop muzike zaključiti najbolji vikend u godini - rekao je Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala.

#Festival

'