AKTUELNO

Peti medjunarodni festival "Novi Sad - Tango grad", biće održan u tom gradu od 23. do 26. avgusta na nekoliko lokacija, a sadržaj će osim plesačima biti namenjen i širokoj publici, najavili su danas organizatori iz udruženja "Todo Tango".

Kako se navodi, posetioci i ljubitelji plesa moći će da posete koncerte, naučno predavanje, projekcije dokumentarnih filmova, tango seminar, plesne večeri i druge sadržaje za ljubitelje tanga i argentinske kulture.

U Galeriji Matice srpske tokom festivala biće održano jedinstveno predavanje pod nazivom "SciTango", u kojem će predavač Roman Balvanović iz Instituta za nuklearne nauke "Vinča", "spojiti tango i nauku".

Na festivalu će učestvovati jedan od najpoznatijih i najpriznatijih tango učitelja i koreografa današnjice, maestro Anhel Korija, kao i maestra Klaudija Sortino iz Italije.

Kruna festivala biće koncert "Tamburica tango", na kojem će zajedno nastupiti čuveni "Beltango kvintet" iz Beograda i Veliki tamburaški orkestar Radio-televizije Vojvodine u novosadskoj sinagogi.

Specijalni gost na koncertu biće kontrabasista Beogradske filharmonije Ljubinko Lazić, a nastupiće i tango instruktori Ana Nauparac Despotović i Dejan Lukić.

Festival su podržali Galerija matice Srpske, Jevrejska opština Novi Sad, Pokrajinski sekretarijati za kulturu i za privredu i turizam, kao i Uprava za kulturu Grada Novog Sada.

#Festival

#Novi Sad

'