AKTUELNO

Ovo su događaji koje ne smete propustiti.

Novogodišnji balet "Krcko Oraščić" 23. decembra

Foto: Printscreen Youtube

Balet "Krcko Oraščić“, u izvođenju umetničkog ansambla Narodnog pozorišta u petak 23. decembra u Sava centru, uveličaće, tradicionalno, novogodišnje praznike u Beogradu. U predstavi učestvuju solisti, celokupni ansambl Baleta i Orkestar Narodnog pozorišta pod dirigentskom palicom Đorđa Pavlovića. Zimska muzička čarolija Petra Iliča Čajkovskog jedna je od najpopularnijih i u svetu najizvođenijih baletskih predstava 20. veka.

Dečiji koncert RASPEVANOG SVRATIŠTA, Viva Voxa i Horkestra u Rexu

Foto: Tanjug

Dečiji koncert Raspevanog svratišta, Viva Voxa i Horkestra, zakazan je za 25. decembar u Kulturnom centru Rex. „Raspevano svratište“ je autorski projekat koji se bavi edukacijom dece ulice, i kroz muzičke radionice osnažuje decu da razvijaju talente i kreativno mišljenje. Ulaz na ovaj dečiji koncert je besplatan, a posetioci će na poklon dobiti CD-ove sa poznatim pesmama za decu u novim aranžmanima, nastalim tokom projekta „Raspevano svratište“.

Magija balkanskih glasova večeras na Kolarcu (VIDEO)

Foto: Tanjug

Ženski hor Bugarskog nacionalnog folklornog ansambla "Filip Kutev" sa solistom Neli Andrejevom nastupiće večeras u Kolarčevoj zadužbini. Malo je ljubitelja muzike koji danas nisu ushićeni interpretacijama bugarske narodne muzike, ali je zapravo 1951. godine Filip Kutev bio taj koji se odvažio da ostvari svoj dugogodišnji san, ujedinjavajući na sceni sve segmente bogate folklorne tradicije svoje zemlje.

Muzej vizantijske kulture iz Soluna gostuje u Srbiji!

Foto: Imus.org.rs/Promo

U Istorijskom muzeju Srbije u četvrtak će biti otvorene dve izložbe: "Srbija 1915-1916" i gostujuća solunskog Muzeja vizantijske kulture "Francusko-srpska bolnica u Sedesu, Solun". Multimedijalna interaktivna izložba "Srbija 1915-1916" autora dr Dušice Bojić i muzejskog savetnika Nebojše Damnjanovića, nastoji da, kroz do sada neizlaganu arhivsku građu, artefakte i fotografije, što potpunije prikaže stradanje i značaj ovog perioda srpske istorije.

SKC: Koncert Nade Kolundžije u četvrtak

Foto: Wikipedia

Pijanistkinja Nada Kolundžija održaće u četvrtak koncert u beogradskom Studentskom kulturnom centru. Pored Nade Kolundžije na sceni će se naći Katarina Jovanović, Nemanja Radulović, Ansaml perkusionista dRumble, Pavle Popov, Katarina Radovanović Jeremić i gost di-džej Aka Mipi.

Filharmoničari sviraju "Za zaljubljene" 23. decembra!

Kompozicije De Falje, Šosona i Ščedrina izvešće Beogradska filharmonija pod upravom dirigenta Fabrisa Bolona u ciklusu "Za zaljubljene" 23. decembra u Kolarcu. Program za zaljubljene predstavlja tri veoma različite ljubavi. Najpre magičnu u "Začaranoj ljubavi" Manuela de Falje, zatim veoma naivnu, iskrenu i poetičnu u "Poemi o ljubavi i moru" Ernesta Šosona i na kraju vatrenu i punu strasti kao što je "Karmen" u maestralnoj i popularnoj umetničkoj obradi Rodiona Ščedrina.

Foto: Tanjug

#Događaji iz oblasti kulture | nauke i umetnosti

#Pregled

#kultura

'