AKTUELNO

Najviše će se obradovati deca!

U Gradskoj opštini Vračar u petak je otvoren festival "U susret letu", a predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković poručio je da će naredna tri dana svi posetioci moći da uživaju u raznim kulturnim i muzičkim događajima.

Nedeljković je u izjavi medijima kazao da je Gradska opština Vračar uz pokroviteljstvo Sekretarijata za kulturu Grada Beograda organizovala po prvi put ovaj trodnevni festival.

- Ovaj festival je potpomognut od mnogih kompanija, preduzetnika, privrednika i svih ostalih koji žive i rade na opštini Vračar. U naredna tri dana, ispred opštine Vračar u Njegoševoj ulici, od 17.00 do 22.00 časa biće plesne i muzičke grupe, horovi i oni koji žive na Vračaru pokazaće ono što umeju, a naši ugostitelji pokazaće ono po čemu se prepoznaje Vračar - kazao je Nedeljković.

Dodao je da je Gradska opština Vračar tu manifestaciju pripremala tri meseca. Gradski sekretar za kulturu Ivona Jevtić kazala je da je Sekretarijat za kulturu podržao tu manifestaciju, te da sa opštinom Vračar imaju odličnu saradnju.

- To je tim ljudi koji rasplamsava kulturnu saradnju. Moram da priznam da je osnovna ideja Sekretarijata bila da tu saradnju unapredimo, da pomognemo opštinama i da naši građani i turisti mogu da uživaju u brojnim i raznovrsnim programima - kazala je Jevtić i pozvala sve da dođu na Vračar.

U toku tri dana posetioci manifestacije na Vračaru moći će da uživaju između ostalog u italijanskim melodijama, kao i hrani - italijanskim pićama, džez muzici, raznim koncertima, a moći će i da se oprobaju u igri salse. Biće organizovane i razne radionice, kao što su Slatka radionica, umetnička radionica za decu, te radionice u organizaciji Centra za likovno obrazovanje Šumatovačka.

#Manifestacija

#Vračar

#leto

'