AKTUELNO

Beogradski letnji festival (BELEF) pod slognom "U srcu BELEF" biće održan od 22. juna do 15. jula, najavila je danas gradska sekretarka za kulturu Ivona Jevtić.

Kako je saopštila gradska uprava, Ivona Jevtić je na konferenciji za novinare rekla da je ove godine Ministarstvo kulture i informisanja izdvojilo 400.000 dinara, dok je grad Beograd obezbedio 15 miliona dinara.

Ona je izrazila zahvalnost Francuskom institutu koji je pomogao sa 300.000 dinara, kao i Austrijskom kulturnom forumu i ambasadi Izraela.

Manifestacija će biti održana u bašti Studentskog kulturnog centra, nedavno rekonstruisanoj Kombank dvorani (Dom sindikata), Svečanoj sali Starog dvora, atrijumu Narodnog muzeja, kao i na Kolarcu, rekla je Ivona Jevtić.

Od 13 muzičkih programa biće sedam koncerata popularne muzike, pet klasične, ali i nastup Dečjeg hora "Kolibri". Pored toga, posetioci će imati priliku da vide pet pozorišnih predstava, pet plesnih programa i performansa, kao i dve izložbe, najavila je sekretreka kulture.

Jevtić je posebno najavila nastup čuvene bluz gitaristkinje Ane Popović i njenog benda iz SAD za 6. jula u bašti Studentskog kulturnog centra.

#BELEF

#Beograd

#Festival

'