AKTUELNO

Ovo su događaji koje ne smete propustiti.

Počeo 10. jubilarni Festival nauke! (FOTO)

Na Beogradskom sajmu juče je počeo deseti Festival nauke. Najveća smotre nauke, na 7.000 kvadratnih metara okuplja zaljubljenike u nauku, kojima će 600 naučnih demonstratora na interaktivan i slikovit način, za "čistu desetku", razjasniti sve "naučne zavrzlame".Ulaznice koštaju 450 dinara i mogu se kupiti na Eventim prodajnim mestima u celoj Srbiji i na Beogradskom sajmu.

Foto: Promo

PREDSTAVOM PROSLAVLJA JUBILEJ! Pozorište na Terazijama obeležava 175 godina rada!

Foto: Pixabay.com

Povodom 175 godina od osnivanja prvog stalnog pozorišta u Beogradu, u Pozorištu na Terazijama će biti izvedena predstava posvećena ovom događaju. Dijalogom dvojice Beograđana, koji se odvija u kafani i čitaonici "Novina srbskih"ansambl i autorska ekipa nastoje da približe duh tog vremena, a kroz reči naratora publika će ponešto saznati i o istorijskim okvirima i događajima iz vremena pokretanja prvog stalnog pozorišta u Beogradu.

Finale rok festivala BARF

Foto: Beta

U beogradskom Domu omladine večeras će od 19.30 biti održano finale šestog Beogradskog autorskog rok festivala (BARF 2016). Na finalnoj večeri u takmičarskom delu, u sali Amerikana, nastupiće šest bendova koje je je odabrao stručni žiri Udruženja rok muzičara Srbije (URMUS) - Pogrešna odluka iz Topole, Larska iz Kragujevca, Uv iz Novog Sada, Viva Vops iz Beograda i Infinitiv iz Požarevca.

Nušićeva Ožalošćena porodica na sceni Vuka

Foto: Pixabay.com

Predstava "Ožalošćena porodica" prema delu Branislava Nušića biće premijerno izvedena 16. decembra na sceni Kult ustanove kulture "Vuk Stefanović Karadžić". Sudbinu Nušićevih likova u svoje ruke uzeli su slepi i slabovidi glumci, u saradnji sa vodećim kolegama, a sve to u aranžmanu dramaturga Snežane Gnjidić i Tatjane Žarković, samostalnih dramskih umetnica, članica UDUS-a.

Koncert Beogradske filharmonije na Kolarcu

Foto: Tanjug

Dirigent Žolt Hamar predvodiće treći koncert iz ciklusa "Za megalomane" Beogradske filharmonije u Kolarčevoj zadužbini. Program koncerta otvara "A la duduki" savremenog gruzijskog kompozitora Gije Kančelija. Naziv je dobila po duduku, kavkaskoj narodnoj svirali, nalik fruli, prodornog, upečatljivog tona. Filharmonija će dočarati karakter narodnog muziciranja, a truba će imitirati zvuk narodnog instrumenta.

Premijera predstave "FBI Dosije Tesla" u nedelju u Beogradu (FOTO)

Foto: Promo

Dr Nele Karajlić je u ovoj predstavi, režijski spojio filmske scene, muziku, ples i teatar, poveo publiku na putovanje kroz Teslin život, dan kada je preminuo, a zatim i u snove detektiva Nelsona (igra ga sam Karajlić) u kojima komunicira i sa Teslom i Markom Tvenom. Prva premijera ove rok predstave održana je u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu 19. novembra, a pred beogradskom publikom biće prikazana 18. decembra u Sava centru.

ČAROLIJE NA LEDU: Danas počinje zimski festival "Ice @ Taš"!

Foto: Pixabay.com

Od danas do 15. januara se na Stadionu Tašmajdan organizuje novi zimski festival Ice @ Taš. Posle 37 godna na Stadionu Tašmajdan Beograđani i gosti prestonice moći će da uživaju u klizanju na najvećem klizalištu pod otvorenim nebom u centru Beograda.

OČEKUJU VAS POPUSTI! Večeras 15. Noć knjige!

Foto: Pixabay.com

Petnaesta "Noć knjuge" biće održana večeras, od 17 sati do ponoći, u svim knjižarama "Delfi" i Laguninim klubovima citalaca u Srbiji. Čitaoci će imati priliku da po najpovoljnijim cenama kupe nove svetske hitove, knjige domaćih autora, knjige za decu i naslove ne samo "Lagune", već i drugih izdavača, a knjige na stranim jezicima će se prodavati uz popust od 20 odsto. Noć knjige biće održana na 53 lokacija u 26 gradova.

MAGIJA ZA NAJMLAĐE POČINJE! Otvaranje DEČJE NOVE GODINE na Beogradskom sajmu! (FOTO)

Foto: undefined

Na Beogradskom sajmu danas će biti otvorena Dečja Nova godina, koja nudi brojne programe za najmlađe. Planirano je 39 programa: 11 pozorišnih predstava za decu gradskih dečjih pozorišta, 18 muzičko-scenskih programa, od čega devet sa novogodišnjim predstavama, osam gala programa sa nastupima glumaca, voditelja, pevača, horova, orkestara i baleta, kao i dva ekskluzivna programa sa poznatim glumcima i pevačima, učesnicima festivala Dečje beogradsko proleće 2016.

#Događaji

#kultura

#vikend

'