AKTUELNO

Turistička organizacija Beograda organizovala je večeras koncert i plesno veče "Zvižduk u osam" kako bi podstila Beogađane i goste Beograda na stare hitove koji su obeležili život grada.

Turistička organizacija Beograda je tim koncertom otvorila sezonu letnjih manifestacija u Beogradu. Predsednik TOB-a Miodrag Popović je rekao da će cela letnja sezona za TOB proteći kada su u pitanju muzičke manifestacije u osvajanju novih mesta.

Muzičko i plesno veče "Zvižduk u osam" je najavio i seriju manifestacija koju će ovog leta TOB svakog petka i subote realizovati na Cvetnom Trgu i Kosančićevom vencu tokom jula i avgusta.

- Ovo je mesto na kome nastupamo već osam ili devet godina u početku letnje sezone i ove godine je to Zvižduk u osam. Ovo je muzika šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina, koje smo namerno izabrali, jer je tada Beograd bio u centru pažnje evropske, a ponekad i svetske javnosti - rekao je Popović.

Ističe da su u pitanju trenuci koji su kroz muziku zabeleženi i da su upravo njima posvećeni ti koncerti, koje će TOB nastaviti tokom čitave letenje sezone na Cvetnom trgu, kao i prošle godine. Istakao je da će ovog leta koncerti održavani i na Kosančićevom vencu u novoj ambijentalnoj celini.

Grad je rekonstruisao Kosančićev venac i to je još jedno od mesta za Beograđane i goste Beograda. Pokušavamo da osvojimo ta mesta da postanu mesta okupljanja, dodao je on.

Foto: Tanjug

Kako kaže, "Zvižduk u osam" je uvod u sve ono što će se letos dešavati u Beogradu, a to su Beogradski letnji festival, kao i mnoštvo manifestacija i sportskih priredbi.

Dodao je da se, prema podacima grada Beograda, godišnje na otvorenom u Beogradu organizuje oko 600 manifestacija.

- One će svakako, kao i sve duge, doprineti većem dolasku stranih i domaćih gostiju - rekao je Popović.

Foto: Tanjug

Koncert je u muzičkom vremeplovu podsetio na hitove koji su bojili život Beograda u vreme Đorda Marjanovića, Predraga Ivanovića, Bobe Stefanovića, Duška Jakšića i Lole Novaković. Izvodile su se i teme iz poznatih domaćih filmova i predstava, kao i savremene pop i rok numere.

Reč je o Orkestru za hitne popravke raspoloženja koji čini grupa od devet beogradskih muzičara: Vesna Dimić (glas), Biljana Petković (glas), Dejan Vozlić (glas), LJuba Paunić (saksofon), Ratko LJubičić (udaraljke), Boris Lemajić (bas gitara), Relja Turudić (gitara) i Zoran Branković (gitara i glas). U okviru programa će nastupiti profesionalni plesni parovi beogradskih plesnih škola.

#Beograd

#koncert

'