separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

kultura

PREMIJERA BERŠTAJNOVE SERENADE


Beogradska filharmonija će 1. juna izvesti srpsku premijeru Bernštajnove "Serenade", zajedno sa čuvenim violinistom Vadimom Gluzmanom i dirigentom Danijelom Rajskinom.


Filharmonija se tako priključuje proslavi stogodišnjice rođenja muzičke legende, ujedno i velikog promotera Malerove muzike, čija 4. simfonija zatvara koncert.

Proslavljeni dirigent, kompozitor, pijanista i predavač Leonard Bernštajn ostao je zapamćen kao svetski superstar klasične muzike.

Po popularnosti koju je dostigao sredinom prošlog veka može se porediti sa Elvisom Prislijem i Merilin Monro, naročito nakon uspeha njegovih brodvejskih mjuzikala.

Njegovu "Serenadu" izvešće čuveni Vadim Gluzman na Stradivarijevoj violini iz 1690. godine.

Drugi deo koncerta posvećen je kompozitoru koga je Bernštajn izuzetno cenio i kao dirigent snimio sve njegove simfonije. Iako je rođen posle Malerove smrti, za njih se kaže da su blizanci po muzičkoj estetici.

Danijel Rajskin, stalni gostujući dirigent Beogradske filahrmonije predvodi orkestar u izvođenju Malerove 4. simfonije, u kojoj im se priključuje i sopran Evgenija Jeremić.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti