separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

kultura

Potpisan sporazum za razvoj filmske i kreativne industrije


Član Gradskog veća Dragomir Petronijević prisustvovao je u Sankt Peterburgu potpisivanju Sporazuma o saradnji koji su, na marginama Ekonomskog foruma, potpisali ministar energetike i rudarstva Republike Srbije Aleksandar Antić, predstavnik Ruskog izvoznog centra Andrej Slepnjov, predstavnik ruske producentske kuće “Kinodanv” Viktor Demisjuk i producentska kuća 'Arhangel'.


Petronijević je izrazio zahvalnost kako ministru Antiću tako i Milošu Bikoviću na važnom sporazumu koji će pružiti veliku šansu za zapošljavanje mladih ljudi.

Autor: Grad Beograd

- Antić je u ime Vlade Srbije potpisao važan sporazum o saradnji koji predviđa mogućnost otvaranja studija u Beogradu gde bi bilo zaposleno oko 150 mladih i kreativnih ljudi koji bi svojim radom i kreativnošću razvijali filmsku industriju, a pritom bi ostali u našoj zemlji. Imamo veliku šansu da daljim potpisivanjem ugovora razvijamo kreativnu industriju Beograda odnosno Srbije - kaže on, saopštila je Gradska uprava.

Autor: Grad Beograd

Pored radnih mesta, od izuzetne je važnosti što ovaj i slični koraci ukazuju na činjenicu ubrzanog razvoja i primene inovacija u filmskoj i kreativnoj industriji u kojima i naš grad ali i zemlja mogu da budu lideri u budućnosti, dodao je Petronijević.

Biković kaže da izgradnja jednog ovakvog studija je od velikog značaja za kulturu a posebno kinomatografiju.

Autor: Grad Beograd

- Izgradnja studija je od izuzetne važnosti jer dugoročno podiže nivo kinomatografije, otvara prostor za nova radna mesta, ali i podiže nivo primene tehnologije u proizvodnji. Zahvaljujem se i Gradu Beogradu odnosno članu Gradskog veća Dragomiru Petronijeviću koji je danas prisustvovao potpisivanju. Ovaj korak je važan za Beograd jer će ga ucrtati na svetsku mapu u proizvodnji filmova. Ovo je prvi korak, nadam se da ćemo vrlo brzo doći do potpisivanja ugovora i izgradnje studija - kazao je Biković.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti