AKTUELNO

Ministar odbrane i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin predstavio je na Književnom salonu u Sankt Peterburgu rusko izdanje svoje knjige "Lepota" .

Knjigu je izdala jedna od najvećih ruskih izdavačkih kuća Alateja.

Ovo je druga Vulionova knjiga prevedena na ruski jezik posle knjige "Mrak" izdate prošle godine.

- Lepota je roman koji govori o nama, o jednom teškom, smutnom vremenu, o vremenu 1204. godine kada građanski rat razbija srpsku državu, kada krstaši osvajaju Carigrad, kada se svet menja. Pitanja koja su nam postavljali tada su pitanja koja nam postavljaju i sada. To je pitanje da li ste spremni da ostanete čovek u vremenima neljudi - rekao je Vulin predstavljajući knjigu.

Kaže i da je "u književnom svetu teško naći veće priznanje nego kada imate priliku da se nešto što ste vi napisali prevede na ruski jezik i pojavi na ruskom tržištu".

Vulin se prethodno obratio i na plenarnoj sesiji "Čovek koji čita je uspešan čovek" na kojoj su učestvovali predsednik Ruskog književnog saveza, Stepahin, viceguverner Sankt Peterburga, Govorunov i ruski kosmonaut, Rjazanski, navodi se u saopštenju.

Trinaesti Međunarodni književni salon u Sankt Peterburgu ove godine je posvećen 315. godišnjici grada, a održava se od 17. do 20. maja.

Književni salon u Sankt Peterburgu okuplja vodeće ruske i evropske izlagače -na ovogodišnjem salonu učestvuje preko 250 izdavača a očekuje se preko 270.000 posetilaca.

#Aleksandar Vulin

#Sankt Petersburg

#knjiga

'