AKTUELNO

Cilj ovog festivala je da posetioci mogu na jednom mestu da se upoznaju i dožive deo atmosfere sa najzanimljivijih destinacija i manifestacija koje mogu da posete za vreme svog godišnjeg odmora.

Najveći regionalni porodični festival manifestacija i destinacija "Beogradski Manifest" po četvrti put će biti održan na Kalemegdanu od 25. do 27. maja, a ulaz za sve posetioce će biti besplatan.

Atrakcije, turizam, kultura, lepota, zdravlje, zabava za decu, filmske projekcije, koncerti, plesovi, edukacija, performansi, promocije, pivske, vinske i gastronomske degustacije su programski sadržaji festivala koji su usklađeni tako da posetiocima omoguće da svoja interesovanja prate šetajući kroz deset festivalskih zona, kao i da uživaju u programima na pet bina i tako na najbolji način provedu dan sa porodicom i prijateljima.

Foto: Promo

Od prvog izdanja cilj ovog jedinstvenog festivala je da posetioci, na početku letnje turističke sezone, mogu na jednom mestu da se upoznaju i dožive deo atmosfere sa najzanimljivijih destinacija i manifestacija koje mogu da posete za vreme svog godišnjeg odmora. Predstavnici više od 60 opština iz Srbije će na maštovit i kreativan način predstaviti svoje kulturno, istorijsko i gastronomsko bogatstvo, a lepote svoje zemlje predstaviće i gosti iz regiona: iz Crne Gore, Slovenije, kao i Republike Srpske, koja je ove godine partner festivala, te će u okviru posebno osmišljene zone predstaviti svoju turističku ponudu, ali i autentične nacionalne specijalitete.

Svake godine dečja zona je najšarenija i najveselija, a ove godine će pored brojnih interaktivnih sadržaja i dečjih programa, biti oplemenjena i novim društveno odgovornim akcijama u kojima će mali posetioci, ali i njihovi roditelji, saznati više o značaju reciklaže za očuvanje životne sredine i bezbednosti dece u saobraćaju.

Naime, kampanja "Manifestuj se-Svaka limenka se računa" će biti održana već od 11. do 21. maja ispred TC Ušće, gde će se prikupljati limenke za reciklažu, a akcija će biti nastavljena i na festivalu. Učesnici kampanje ispred TC Ušće će za predate limenke, preko android aplikacije "Solagro-Budućnost reciklaže" dobijati bodove na osnovu kojih će na "Beogradskom Manifestu" moći da odaberu nagrade u vrednosti sakupljenog broja poena. Spisak nagrada i broj potrebnih poena se nalaze na android aplikaciji, tako da će posetioci odmah moći da vide koliko limenki treba da donesu za reciklažu da bi osvojili određenu nagradu. Organizacija ove velike i značajne društveno odgovorne akcije se realizuje u saradnji sa "ReCan" fondacijom i "Ball Packaging Europe".

Foto: Promo

Prateći aktuelne trendove festival se svake godine obogaćuje i novim sadržajima, tako da će ove godine po prvi put biti organizovani Festival domaćih zanatskih piva i Festival vina, gde će se predstaviti neke od najboljih craft pivara i vinarija u Srbiji. Uživanje u bogatstvu aroma, tekstura i boja craft piva i vina biće upotpunjeno i širokom gastronomskom ponudom, ali i živim svirkama cover bendova.

Posebnu čar i ove godine festivalu će dati veliki šareni leteći baloni i izložba velikih skulptura od slame koje će na licu mesta praviti najeminentniji umetnici iz te oblasti.

Foto: Promo

Za uspeh i razvoj festivala izuzetno je značajna podrška Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Grada Beograda, Turističih organizacija Srbije i Beograda, Privredne komore Srbije, tako da će sa svim sadržajima koje "Beogradski Manifest" nudi, Kalemegdan biti idealna destinacija za Beograđane svih generacija koji žele nesvakidašnji vikend provod za sva čula, dok će gostima i turistima pružiti nezaboravan doživljaj naše prestonice.

Sve zanimljivosti i informacije o satnici i programima festivala mogu se pratiti na sajtu i Facebook stranici festivala klikom OVDE.

Autor: Pink.rs

#Beogradski Manifest

#Festival

#Kalemegdan

#Porodica

'