AKTUELNO

U Centru za kulturu Kovin 8. maja održana je samostalna izložba pod nazivom 'Crteži i slike' koju potpisuje autor Ivan Zabunov.

Postavka obuhvata trideset radova koji na najbolji način predstavljaju Ivanov raskošni talenat za crtanje i slikanje različitim tehnikama.

Foto: Kulturni centar Kovin

- Hoću da vas podsetim na to da umetničko delo u nastajanju prolazi kroz više faza, počevši od ideje, skice, rada na realizaciji ideje i rešavanju određenih problema. Upravo uspešnost rešavanja tih problema zavisi od nivoa talenta umetnika, njegove mašte, originalnosti i inspiracije. Međutim, sve to nije dovoljno da bi nešto bilo umetničko delo. Element koji tu nedostaje je publika - poručio je Ivan Zabunov i zahvalio se posetiocima što su svojim prisustvom dali smisao njegovom radu.

Foto: Kulturni centar Kovin

Ivan Zabunov je završio Vazduhoplovnu vojnu akademiju, te ne iznenađuje motiv letenja koji se dominantno proteže kroz sve faze njegovog stvaralaštva. Autor se takođe učestalo bavio idejom o prolaznosti vremena, pa je sat kao detalj sastavni deo velikog broja kompozicija. Ivan se likovno samostalno formirao i za svoj rad je više puta pohvaljen i nagrađen.

Foto: Kulturni centar Kovin

Foto: Kulturni centar Kovin

Foto: Kulturni centar Kovin

Pročitajte još: Poznati jedva čekaju plesni spektakl godine a NJEN DOLAZAK je iznenađenje! (VIDEO)

#Izložba

#Kovin

#slika

'