AKTUELNO

Dirigent na ovom koncertu biće renomirani umetnik i pedagog Ljubiša Jovanović.

Regionalna dečja filharmonija održaće večeras u Sava Centru gala novogodišnji koncert pod nazivom "Zimska muzička čarolija".

Filharmonija i Fondacija "Deca deci" pozivaju roditelje, bake i deke da upravo dovedu decu na ovaj koncert, jer je repertoar Gala novogodišnjeg koncerta prilagođen i najmlađoj publici s obzirom da će na programu biti, pored klasičnog repertoara, i prepoznatljive numere iz crtanih filmova, kao i filmski klasici.

Dirigent na ovom koncertu biće renomirani umetnik i pedagog, osnivač orkestra "Camerata Serbica" i "Lola classic" Ljubiša Jovanović.

Novogodišnji koncert Regionalne dečje filharmonije postaće od januara, kako najavljuju iz orkestra, tradicionalan i muzički poklon Beograđanima za početak uspešne i srećne godine.

Ovim koncertom Dečja filharmonija i Fondacija "Deca deci" počinju sa obeležavanjem desetogodišnjice od osnivanja i najavljuju projekat "Godina muzike".

Članovi Regionalne dečje filharmonije su deca muzičari iz Zagreba, Skoplja, Ljubljane, Sarajeva i Beograda, a osnivač Fondacija "Deca Deci " koja će ovim koncertom predstaviti i svoj omladinski orkestar, stasao tokom prethodne decenije rada.

Promocija muzičkog obrazovanja, stvaralaštva mladih, kao i kulturna razmena među najmlađima kroz atraktivne muzičke programe, samo su neki od ciljeva Fondacije "Deca Deci" i Dečje filharmonije.

Članovi dečjeg orkestra su talentovani đaci nižih muzičkih škola, dobitnici nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima, dok omladinski orkestar čine prve generacije, koje su sada već u srednjim školama i na prestižnim muzičkim akademijama.

Neki od njih su dugogodišnji korisnici instrumenata Fondacije "Deca deci", koja na taj način pomaže njihovo školovanje i profesionalno napredovanje.

Tokom 2016. pokrenut je serijal novih projekta kao što su "Summer Pop up concert hall Dečje filharmonije" na trgovima gradova Srbije, kao i letnja turneja po regionu "Filharmonija na točkovima" sa željom da se klasična muzika približi najmlađima i izađe iz konvencionalnih muzičkih prostora.

Kruna prvog dela sezone 2016. nakon uspešnih koncerata u Ljubljani i Zagrebu u okviru letnje turneje, svakako je bio koncert na prepunom stadionu Tašmajdan u okviru manifestacije "Noć muzike" koji je održan pred više od 10. 000 gledalaca.

Č.N.

#Filharmonija

#deca

#koncert

'