AKTUELNO

Evropski filmski događaj za mlade, na kojem se bira ‘Nagrade mlade publike’ biće održan u nedelju, 6. maja, u 26 država, a Srbiju će predstavljati osnovci iz Niša, saopštio je danas iz Filmskog festivala ‘Slobodna zona’.

Kako su naveli, ove godine za naklonost mladih boriće se filmovi "Devojčica u letu", švajcarsko-italijanske koprodukcije, zatim finski film "Revolucija drvenog konjića" i francuski "Vale".

Nišlije i Nišlijke, uzrasta od 12 do 14 godina, istovremeno će sa svojim vršnjacima u Briselu, Berlinu, Beču, Rimu, Pragu, Luksemburgu, Amsterdamu, Atini, Bratislavi, Barseloni, Londonu i drugim gradovima, gledati nominovane filmova i glasati za svoje favorite nakon čega će učestvovati i u panel diskusijama i radionicama.

Izbor "Nagrada mlade publike" ustanovila je Evropska filmska akademija pre sedam godina u cilju da decu nauče da aktivno promišljaju filmske sadržaje, a nagrada je ustanovljena s ciljem da zainteresuje mlade za evropske priče i poveća njihovu svest o važnim društvenim pitanjima.

#Film

#Niš

#Srbija

'