AKTUELNO

Ovo su događaji koje ne smete propustiti.

Međunarodni SALSA MOTION vikend u Beogradu! (VIDEO)

Prestižna škola salse iz Beograda “Primera”, sa opštinom Palilula i KZM Palilula ove godine organizuje jedanaesti po redu festival salse i drugih karipskih plesova pod nazivom ”Salsa Motion Weekend”. Cilj festivala je povezivаnje i druženje mlаdih iz različitih zemalja kroz ples i zabavu, dа Beogrаd postаne jedаn od centаrа okupljаnjа ljubiteljа plesа i kulturnih dešаvаnjа.

Foto: Pixabay.com

Izložba Rosele Biskoti i Kevina van Braka u Salonu MSUB

Foto: Pixabay.com

Izložba umetničkog para Rosele Biskoti i Kevina van Braka pod nazivom "T" biće otvorena u Salonu Muzeja savremene umetnosti Beograd.   Pre otvaranja izložbe biće održan razgovor sa umetnicima i kustosom izložbe Zoranom Erićem, najavio je muzej.

Film "Toni Erdman" od sutra u bioskopima

Nakon projekcije na Festivalu autorskog filma, ostvarenje "Toni Erdman" rediteljka Maren Ade, od sutra će biti na redovnom repertoaru domaćih bioskopa.  Dobitnik nagrade Fipresci na ovogodišnjem Kanskom filmskom festivalu, koju dodeljuje Međunarodna federacija filmskih kritičara, govori o odnosu oca i ćerke u savremenom otuđenom svetu okrenutom uspehu.

Foto: Pixabay.com

Filharmonijski putopis kroz Italiju u Kolarčevoj zadužbini

Foto: Tanjug

Beogradska filharmonija održaće u Kolarčevoj zadužbini koncert iz ciklusa "Za avanturiste", a dirigent Mihailo Jurovski predvodiće putovanje kroz predele Italije posmatrane iz vizure velikih romantičara Hektora Berlioza i Riharda Štrausa.   Zahtevnu ulogu melanholičnog sanjara Harolda tumačiće prvi violista Beogradske filharmonije, Boris Brezovac.

SMEH DO SUZA! U petak pred beogradskom publikom "Hor bečkih dečaka"!

Na sceni teatra "Carte Blanche" u petak, 9. decembra, biće izvedena predstava "Hor bečkih dečaka".  Komedija "Hor bečkih dečaka" je priča o našim ljudima koji sanjaju budućnost, a bore se za sadašnjost. Moćno oružje im je vedrina i optimizam. To je posebna kategorija srpske duhovitosti i šala na račun sopstvenog mentaliteta, zbog koje ova predstava može da se nazove i "genetska komedija".

Foto: Pixabay.com

I. P.

#Beograd

#Događaji

#Događaji iz oblasti kulture | nauke i umetnosti

'