AKTUELNO

Pevačica Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila 2016. godine, a taj slučaj je još uvek pod budnim okom javnosti.

Danas je održana promocija romana “Ubistvo Jelene Marjanović” koji je napisao Mladen Mijatović, novinar Televizije Pink, a počela je i prodaja knjige.

Foto: Pink.rs

Mladen Mijatović, autor ovog fantastičnog prvenca, prema oceni stručne javnosti, rekao je da je poslednji put ovakvu vrstu treme imao pre 25 godina.

On je izrazio veliku zahvalnost svim okupljenima, izdavaču, kolegama i koleginicama.

- U romanu je predstavljeno sve ono što se dogodilo od 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči, pa do trenutka kada je podignuta optužnica. Značajno u celoj priči je to što će čitaoci imati priliku da pročitaju i da se upoznaju sa tim kako izgleda policijska istraga. Kako i na koji način rade novinari crne hronike kada izveštavaju o ubistvu - rekao je Mijatović.

On je dodao da je roman zasnovan na istinitom događaju, ali je mnogo toga izmenjeno, prvenstveno zbog dramatizacije, u knjizi ima dijaloga, a pisana je u prvom licu.

Foto: Printscreen

- Roman je pisan u prvom licu, jer sam ja od tog 2. aprila s vakodnevno pratio taj slučaj. Sutradan, 3. aprila je pronađeno telo Jelene Marjanović - prisetio se Mijatović.

Kako dodaje, akcenat je na radu i životu reportera crne hronike, kao i na radu srpskih policajaca, tužilaca i veštaka.

Mijatović je rekao da u romanu niko nije osumnjičen, okrivljen, optužen ili osuđen i da je to stvar pravosudnih organa.

On je iskazao veliku zahvalnost Željku i Milici Mitrović koji su značajno pomogli da roman ugleda svetlost dana, kao i Igoru Spasovu, koji ga je uveo u crnu hroniku.

Foto: Pink.rs

Mladen Mijatović je za Pink.rs rekao da je za njega najveći izazov bio da na pravi način predstavi sve ono što je video na samom mestu zločina i tokom istrage.

- Nije bilo lako sve to pretočiti i stilizovati u jedno štivo koje je krimi roman, što nije klasično suvoparno iznošenje novinarskih činjenica, već nešto drugačije, sa mnogo opisa, detalja, životnih stvari o kojima obično ljudi ne znaju, a sa kojima se mi novinari crne hronike susrećemo - istakao je Mijatović.

Kako dodaje, na početku je imao veliku tremu, ali uz podršku koju je imao sve je postalo lakše.

Promociji su prisustvovali Božidar Spasić, bivši šef specijalnog tima službe Državne bezbednosti, Mića Jakšić, iz izdavačke kuće, novinarka Dea Đurđević, poznato lice “Novog jutra”, novinari i prijatelji Mladena Mijatovića.

Mića Jakšić je rekao da Mladen nije samo novinar već i književnik, kao i da je roman vredno književno delo.

Božidar Spasić, koji je, između ostalog, napisao predgovor romana “Ubistvo Jelene Marjanović” rekao je da je Mladen pre šest meseci počeo da piše knjigu.

- Kada je rekao da će napisati knjigu, to je bila velika odlučnost. Superiorno je to kako se on tako brzo našao na uviđaju - istakao je Spasić.

On je dodao da je ovaj slučaj veoma težak za policiju i dodao Mladenu da se više ne odvaja od laptopa i pisanja.

Roman se može kupiti na svim kioscima, pumpama i u knjižarama.

Pročitajte još: Istraga otkrila STRAVIČNE DETALJE: Pevačica Jelena Marjanović se očajnički BRANILA OD UBICE

#Dea Đurđević

#Jelena Marjanović

#Mladen Mijatović

#Ubistvo

#knjiga

'