AKTUELNO

Predstava "Pidžama za šestoro" francuskog književnika Marka Kamelotija, u režiji Mihaila Laptoševića, premijerno je izvedena sinoć u prepunoj sali Kulturnog centra "Čukarica".

Neverovatna glumačka šestorka uz vrhunske zaplete i replike prikazala je priču o nedopuštenim ljubavnim vezama i izazvala neverovatne ovacije publike. Taman kad pomislite da ste shvatili ko je kome partner i ljubavnik, pojavi se novi lik sa novom pričom koja do kraja zakomplikuje situaciju.

Prostora za predviđanje šta će se tačno desiti pri svakoj novootvorenoj karti, jednostavno nema.

Sama predstava počiva na nizu zabuna koje nastaju zbog zamršenih ljubavnih, odnosno ljubavničkih odnosa, te jednog nadimka koji može biti skraćenica od dva imena- Suzan i Suzet.

Sve počinje u trenutku kad Bernard pokušava da pošalje svoju suprugu iz kuće, Žaklin, jer mu dolazi ljubavnica Suzan, a osim nje, i vrhunska kuvarica Suzet, koju je angažovao da napravi večeru.

Pored fantastičnih kolega na sceni, Milivoja Borlje u ulozi Bernara, Ane Vučić koja glumi suprugu Žaklin, Robreta, Bernarovog prijatelja tumači Aleksandar Stojanović, ljubavnicu Aleksandra Stojanović, Žorža - muža kuvarice igra Nemanja Simić, veoma upečatljivu ulogu kuvarice, koja zatečena novonastalom situacijom prihvata da glumi i da je ljubavnica, rođaka i sve što se od nje traži, uz naravno, novčanu nadoknadu, odigrala je Jovana Milovanović.

Foto: Promo

- Puna sala nasmejane publike je plemenit, ali zahtevan zadatak. Da li ste očekivali ovako dobru reakciju publike?

- Izuzetno sam zadovoljna kako je protekla premijera, jako sam srećna. Mislim da smo odradili odličan posao. Ponosna sam na ceo tim, svoje prijatelje klasiće, kao i na drugu postavu koja će igrati reprizu 06. marta 2018. istim kvalitetom i energijom – kaže Jovana Milovanović i dodaje:

- U današnje vreme, kada je smeha jako malo, a dosta brzog i stresnog života, uspeli smo da držimo ljude nasmejanima barem tih sat ipo, koliko predstava traje, što nam i jeste bio cilj koji smo postigli zahvaljujući odličnom vodvilju, ali i dobroj režiji Mihaila Laptoševića.

-Da, i to se dešava. Iako prolazimo kroz proces spremanja predstave nedjeljama unazad, i dalje umemo da iznenadimo jedni druge na sceni nekim duhovitim postupkom. Nebrojeno puta mi se dešavalo da imam utisak da ću svakog trena da prasnem u smeh na neku u trenutku smišljenu maštovitu i originalnu improvizaciju ili samo čistu reakciju kolege..

- Na momente, u pojedinim scenama se videlo da i sami teško zadržavate smeh?

Foto: Promo

- Znači, energije i maštovitosti na sceni ne fali?

- Naravno da energije ne fali. Mi smo mladi ljudi, puni novih ideja koje jedva čekamo da realizujemo.

- Postoji li ideja da se ovaj komad igra možda i van Beograda?

- Svakako nam je cilj da obiđemo Srbiju sa ovom predstavom. Za sada, u planu nam je prvenstveno repriza “Pidžame” u “Čukarici” za koju je ostalo još jako mala karata. Publika već zna za naše facebook i instagram profile preko kojih može da obavi rezervacije karata, ali i da “baci oko” na zakulisna dešavanja – kaže kroz smeh glumica.

Pokazalo se da publika i te kako voli vodvilj, brzu igru i zanimljive zaplete koji ih sasvim sigurno ponovo vraćaju u pozorište.

#Predstava

'