separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

kultura

Vukosavljević najavio konkurse za različite oblasti kulture


Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je danas u Pirotu da je njegovo ministarstvo preko raznih programa, a posebno preko programa "Gradovi u fokusu", u poslednje dve godine uspelo da dodatno pojača kulturni život, posebno u oblasti investicija u kulturi.


- Mi se trudimo da maksimalno pomažemo sve sredine u Srbiji koje imaju dobre programe i projekte u oblasti kulture. Mislim da smo putem projekta Gradovi u fokusu uspeli da dodatno pojačamo kulturni život, posebno u oblasti investicija - rekao je Vukosavljević. 

Precizirao je da je reč o konkursima iz različitih oblasti i dodao da veruje da će uspešni projekti iz svih oblasti i ove godine biti pomognuti od tog ministarstva.

Vukosavljević je, inače, ranije danas sa gradonačelnikom Pirota Vladanom Vasićem, ranije danas obišao Salon knjiga u Pirotu i sve ustanove kulture. 

Gradonačelnik Vasić ocenio je da je poseta ministra Vukosavljevića veoma važna i da Pirot za kulturu izdvaja devet procenata budžeta. Za medije se, kaže, izdvaja više od preporučenog iznosa - oko 1.5 posto, što je pola procenata više. "U proteklom periodu je dosta novca uloženo u rekonstrukciju objekata koje koriste ustanove kulture-kazao je gradonačelnik Vasić novinarima.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti