AKTUELNO

Praznična euforija se još oseća u vazduhu, a u vreme darivanja najidealniji poklon je knjiga.

Nakon kandidature za prestižnu nagradu, autorka romana "Zid tajni" konkurisaće i za nagradu "Žensko pero" koja je ponovo aktivna

Novo delo u moru romana koje je isplivalo na površinu jeste njen roman "Zid tajni". Profesorka srpskog jezika i književnosti otisnula se u književne vode, a kako kaže nikada ne odustaje.

- Ne treba nikada odustajati. Čak i kada su me prvi put odbili u izdavačkoj kući, nisam pomislila da odustanem. To vas ojača i onda hrabrije idete napred - rekla nam je ona.

Foto: Promo

Ova hrabra umetnica ima veliku podršku porodice, a njen najveći kritičar je suprug.

- On prvi pročita ono što sam stvorila. Zna često da me vrati da popravim i tako mi ukazuje na greške, ali mi je najveća podrška - dodala je ona.

Ideje joj se naprasno rađaju, a ona sve do oblikuje i onda prenosi na papir. Kako kaže, dešava se da ideja ostane u glavi i da ne završi na papiru.

- Dešava se da imam ideju, ali da ona ne bude realizovana. To ne znači da je ona iščezla, već da je skladištena i upamćena. Ima vremena da se i ona prenese na papir.

Ljiljana je vedrog duha, uvek nasmejana, ali ono što je razlikuje od ostalih autora jeste strast za fudbalom, odnosno za Crvenom zvezdom.

- Veliki sam navijač Crvene zvezde. Jedan od uslova da se udam za današnjeg supruga bio je da je i on zvezdaš - kroz smeh i šalu nam priča ona.

Potvrda kvaliteta ove umetnice vedrog duha stigla je pred kraj 2017. godine kada je njen roman "Zid tajni" uvršten u izbor za NIN-ovu nagradu.

Foto: Promo

Kako se prošla godina završila, tako je i nova krenula, sa još radosnijim vestima.

Njeno ostvarenje biće konkurent za nagradu magazina "Bazar" "Žensko pero".

Foto: Promo

Ova nagrada se dodeljuje nakon pauze od sedam godina, a dodeljuje se za najbolji roman ili zbirku priča ženskog autora koje su objavljene u 2017. godini.

Dobitnica nagrade će biti proglašena na proleće.

#Nagrada

#knjiga

'