AKTUELNO

Šef-dirigent Beogradske filharmonije Gabrijel Felc ponovo boravi u Beogradu, a pored koncerta koji priprema sa orkestrom predsedava komisijama koje biraju nove članove orkestra.

Za pozicije prve trube i prvog trombona prijavili su se i brojni muzičari iz Španije, Italije, Brazila, Velike Britanije, Slovenije i Mađarske, sa željom da karijeru nastave u Beogradskoj filharmoniji. .

Britanski trombonista Ričard Viler već je izabran kao najbolji kandidat. Nakon što je čuo snimak Beogradske filharmonije u Moskvi u septembru 2016. godine, Viler se prijavio na audiciju fasciniran izvođačkim nivoom orkestra, kao i njegovom energijom i entuzijazmom.

Trombonista impresivne biografije sarađuje sa čuvenim kućama, kao što su Mađo muzikale iz Firence, Londonski filharmonijski orkestar i Milanska Skala, a našem orkestru se priključuje početkom naredne godine.

U danima koji slede, veliku šansu dobijaju i mladi dirigenti. Felc će odabrati srpskog predstavnika međunarodnog programa Dirigentski forum, usmerenog na buduće generacije dirigenata koji se održava u junu 2018. godine u Beogradskoj filharmoniji.

#Filharmonija

'