AKTUELNO

Magično putovanje počinje danas u 11 sati sa Zvezdare, a nastavlja se od 18 sati kod Hrama svetog Save.

Najmlađi Beograđani imaće priliku da u narednih mesec dana uživaju u putujućoj atrakciji - "Pozorištu na šinama", odnosno da u posebno ukrašenim tramvajima pogledaju prazničke predstave, dobiju poklone i druže se sa Deda Mrazom.

Od danas do 15. januara, nekoliko puta nedeljno specijalni tramvaji voziće mališane kroz grad u dve kružne ture - od Tašmajdana do Ustaničke i nazad, kao i od Hrama svetog Save do Pristaništa i nazad.

Predsednik opštine Vračar, koja je jedan od organizatora "magičnog putovanja" Milan Nedeljković istakao je da je želja da se napravi iznenađenje za najmlađe , koji će u posebno opremljenom i okićenom tramvaju moći da gledaju predstavu.

On je dodao da Vračar broji 1.700 predškolaca i 4.800 školaraca.

- Svi oni će osetiti dolazak Nove godine, Božića... Nama je to važno, jer od naših najmlađih, koje je opstina stavila u prvi plan, kroz sve što im pružamo i kako ih vaspitavamo, želimo da napravimo dobre ljude. Oni treba da shvate da su sva energija i ljubav usmereni prema njima, a novogodisnji praznici upotpunjuju tu lepu atmosferu - rekao je Nedeljković.

"Pozorište na šinama" organizuje viber savetovalište "Bebiron" u saradnji sa TOB-om i  GSP Beograd, opštinama Vračar, Zvezdara i Palilula.

Prema rečima direktora TOB-a, Miodraga Popovića Turištička organizacija radi na promociji i razvoju Beograda kao turističke destinacije, a opštinske manifestacije su istovremeno i gradske.

Direktor GSP Beograd Željko Milković rekao je da je to preduzeće "žila kucavica" grada, i da nije tu samo da prevozi građane, već uvek podržava sve humanitarne akcije i podsetio na "tramvaj kulture" koji građane informiše o svim kulturnim dogadajima.

Magično putovanje počinje danas u 11 sati sa Zvezdare, a nastavlja se od 18 sati kod Hrama svetog Save.

Sledeći termini su 16. i 17. decembar, a sve informacije o narednim terminima i uslovima dobijanja besplatnih karata mogu se dobiti u opštinama Vračar, Palilula i Zvezdara.

U svakoj turi biće po 38 učesnika.

#Beograd

#Deda mraz

#Pozorište

#Tramvaj

#deca

'