AKTUELNO

Spomenik će biti otkriven sutra u 12 časova.

Dragan Nikolić, legenda srpskog glumišta, preminuo je u martu prošle godine, a sutra, 26. oktobra biće otkrivena njegova statua. Spomenik legendarnom glumcu biće postavljena u parku ispred južnog ulaza zgrade Termomineralnog kupatila, nadomak izvora "Topla voda".

Postavljanjem statue, menadžment "Merkura" želeo je da velikog glumca ovekoveči i da mu da trajni simbol upravo u Vrnjačkoj Banji, koju je voleo i u njoj često boravio. Dragan Nikolić bio je veliki prijatelj "Merkura" i dugo godina zaštitno lice ove ustanove.

Foto: Promo

Bila je čast i privilegija poznavati, sarađivati i družiti se sa velikim Draganom Nikolićem. Od njega smo učili kako se u surovim vremenima može živeti dostojanstveno i sa lakoćom ostati veliki i svoj - izjavio je direktor "Merkura", dr sci. med. Dejan Stanojević.

Foto: Promo

Profesor Dragoljub Dimitrijević, svojim vrhunskim vajarskim umećem učinio je da legendarni Gaga večno šeta vrnjačkim parkom. Otkrivanju statue Dragana Nikolića prisustvovaće veliki broj njegovih kolega i prijatelja.

Pink.rs

#Dragan Nikolić

#Spomenik

'