AKTUELNO

Pozorišne svečanosti „Festival pobednika festivala“ održane su u organizaciji Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica od 9-17. oktobra 2017. godine.

Prikazane su pozorišne predstave: „Crni“, Novosadskog pozorišta „Újvidéki Színház“ u režiji Žanka Tomića; „Ruža, uvela“, Pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja u režiji Milana Neškovića; „Hor bečkih dečaka“, produkcija „Yugoart“ iz Beograda, režija: Irfan Mensur; „Gogoland“, Narodnog pozorišta iz Sombora, u režiji Andraša Urbana, i „Bela kafa“, Narodnog pozorišta iz Beograda, u režiji Milana Neškovića.

Foto: Promo

Festival je takmičarskog karaktera. Nakon svake odigrane predstave žiri publike je proglašavao glumca večeri, a na kraju Festivala najboljeg glumca i najbolju predstavu Festivala.

Jednoglasna odluka Žirija publike je da je najbolja predstava „Festivala pobednika festivala“ predstava „Bela kafa“, a najbolji glumac, tj. glumica „Festivala pobednika festivala“ dramska umetnica Olga Odanović.

Foto: Promo

Stručni žiri u sastavu: pozorišni reditelj Nebojša Bradić, Milena Bogavac, dramaturg i dramski umetnik Mihajlo Janketić, proglasili su dramskog umetnika Predraga Ejdusa za najboljeg glumca Festivala i najbolju predstavu - Pobednika pobednika predstavu „Gogoland“.

Foto: Promo

Nagrade su pobednicima uručili mr Nataša Nikolić, direktor Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica i predsednik GO Rakovica Vladan Kocić. U ime dobitnika nagrada obratili su se publici: Mihajlo Nestorović, upravnik Narodnog pozorišta iz Sombora, producent Mensur Gabeljić iz produkcije „Yugoart“ Beograd i glumac Narodnog pozorišta iz Beograda Nenad Stojmenović.

Foto: Promo

U čast nagrađenih – odigrana je pozorišna predstava „Slike iz života vladike Nikolaja“, produkcija Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica, prema tekstu Ljubomira Rankovića, u adaptaciji Željka Hubača i režiji Vladimira Lazića. U ovoj predstavi igraju: Boris Pingović, Nenad Stojmenović, Predrag Miletić, Snežana Savić i Marija Krulj.

#Festival

#Pobednik

#Pozorište

#Predstava

'