AKTUELNO

Pripremili smo mjuzikl koji je najzahtevniji u svim svojim segmentima i često smo se pitali da li možemo da se izboriimo sa tehnički izvanredno teškom predstavom, kazao je Jug Radivojević reditelj mjuzikla "Fantom iz opere" koji će premijerno biti izveden 7. oktobra na sceni pozorišta na Terazijama.

Na konferenciji za medije Radivojević je napomenuo da nikada duže sa ansamblom nije pripremao neku predstavu.

"Šest meseci smo proveli u procesu nastajanja predstave. Taj period je bio izuzetno zahtevan za sve nas. Posle svih uspeha koje je Pozorište na Terazijama imalo u poslednjih 10 godina sada smo pripremili komad u kojem se susreću opera i mjuzikl. Posle procesa i izbora protagonista predstave bilo je važno prepoznati stil igre i zato smo se odlučili za glumce koji mogu ovako složenu materiju da izguraju do kraja. "kazao je Radivojević.

On je napomenuo da je priča o Fantomu nastala iz romana Gastona Lerua i iza toga su nastale i filmske i pozorišne verzije.

"Kada smo dobili prava za postavljanje mjuzikla shvatili smo da imamo na raspolaganju muzički i dramski materijal i to je ono što je za mene i učesnike mjuzikla bilo najvažnije. Nismo imali nikakvu obavezu prema ranijim izvođenjima tog mjuzikla. Ne postoji ideja da kopiramo bilo koji mjuzikl već sve što publika bude videla biće autorsko delo i naš "Fantom" će se razlikovati od od originalnog izvođenja." kazao je Radivojević.

U Beogradu počela manifestacija RADOST EVROPE! Vesić: Ovde se rađaju prijateljstva ZA CEO ŽIVOT! (FOTO)

Za njega nema dileme da je iskreirao osobenu i jedinstvenu predstavu.

"Siguran sam da ćemo dati svoj pečat predstavi. Fantom jeste ljubavna bajka koja nas podseća da je ljubav jedino osećanje koje iz čoveka izvlači najbolje. Mjuzikl Fantom iz opere govori o tome koliko ćemo zapravo mi sami postati ljudi", kazao je Radivojević.

''Fantom iz Opere'' važi za najpopularniji i najkompleksniji mjuzikl u celini, pa je dobijanje licence za njegovo izvođenje istinsko priznanje za svako pozorište i potvrda visokog nivoa dostignutog standarda izvođenja.

Uloga Fantoma poverena je Slobodanu Stefanoviću, u alternaciji sa Nikolom Bulatovićem.

Na audiciji održanoj 17. i 18. marta za dve ženske i dve muške uloge, od preko 100 prijavljenih, u uži izbor je ušlo 14 kandidata.

Za ulogu Kristin izabrana je sedamnaestogodišnja Marta Hadžimanov, u alternaciji sa Mirjanom Matić. Raul je Ivan Marković, u alternaciji sa Slavenom Došlom.

Foto: Tanjug

Dirigent je Vesna Šouc, scenograf Aleksandar Denić, a kostime je kreirala Bojana Nikitović.

Koreografija je poverena Konstantinu Kostjukovu.

Stefanović napominje da je dugo radeći u pozorištu mislio da je bariton, ali da ga je Vesna Ssouc ubedila da je tenor.

"Ona me je ohrabrila da sve to mogu na sceni jer smo prošli kroz jako zahtevan proces. Drago mi je da su glumci na probama dostigli takav nivo interpretacije da smo se približili operskim pevačima sa kojima ćemo deliti scenu. Ova uloga je za mene mesto u kojem spajam mjuzikl i dramu i zato sam zahvalan svima koji su nam omogućili da kroz Fantoma živimo svoj san", kazao je Stefanović.

Mlada Marta Hažimanov je zahvalila svima koji su joj pružilki priliku da učestvuje u ovakvoj predstavi.

"Nikada nisam doživela ništa slično u životu. Puno sam naučila u proteklih šest meseci i nadam se da će publici da se dopadne sve što smo pripremili", kazala je.

Vesna Šouc je naglasila da publiku u Pozorištu na Terazijama očekuje potpuno novi zvuk orkestra, a Konstantin Kostjukov da "Fantom iz opere" nije mjuzikl već klasika.

"U pripremi predstave 90 posto ljudi se suočilo sa zadatakom koji do sada u karijeri nisu imali. Glumci moraju svoj glas da približe operskom pevanju, igrači da obuju špic patike. Napravili smo predstavu sa kojom možemo ravnopravno da izađemo u svet", kazao je Kostjukov.

#Jug Radivojević

#opera

'