AKTUELNO

Plesni parovi će se nadmetati u 10 plesnih disciplina od 29. septembra do 1. oktobra.

Međunarodno plesno takmičenje u Beogradu pod nazivom „WDSF World Open Beo Dance – Trofej Beograda“ je jedno od najvećih plesnih manifestacija-takmičenja u sportskom plesu u ovom delu Evrope, iza kojeg stoje Međunarodna federacija sportskog plesa – WDSF, Plesni savez Srbije i Plesni savez Beograda.

Manifestaciju su podržali Gradski sekretarijat za sport i omladinu i Ministarstvo za omladinu i sport, a organizator i realizator takmičenja je plesni klub "Beo Dance" iz Beograda.

Foto: Promo

Srbija i grad Beograd su, tokom prethodnih petnaest godina, postali nezaobilazna stanica sportskog plesa u svetskim razmerama. Ovogodišnje takmičenje, šesnaesto po redu, održaće se 29.-30. septembra i 1. oktobra 2017. godine u Belexpocetru u Beogradu. Predviđa se učešće preko 500 plesnih parova iz Austrije, Azerbejdžana, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Češke, Hrvatske, Danske, Estonije, Nemačke, Norveške, Poljske, Grčke, Mađarske, Italije, Litvanije, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Rusije, Slovenije, Slovačke, Turske, Španije, Ukrajine i Srbije.

Parovi će se nadmetati u 10 plesnih disciplina: Pet latino-američkih plesova (cha-cha-cha, samba, rumba, paso-doble, jive) i pet standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfoks, quickstep).

Svečano otvaranje takmičenja uz defile učesnika biće u subotu 30. septembra u 20h, a zatvaranje u nedelju 1. oktobra u 22h. Kvalifikacije će se odvijati u toku dana, a finalni deo svakog dana je od 20h.

Foto: Promo

Koliko je ovo naše tradicionalno takmičenje priznato i značajno za plesni svet, najbolje će vam ilustrovati podatak da su do sada pored plesača iz skoro svih evropskih zemalja učestvovali i plesači iz Kanade, Australije, Japana, Južne Koreje i Južne Afrike. O značaju ovog događaja govori činjenica da su prethodnih godina na takmičenju učestvovali brojni evropski i svetski prvaci.

Zbog međunarodnog značaja za Beograd i Srbiju, koji su prepoznale nadležne republičke i gradske institucije, molimo vas da medijski podržite i ovakav kulturno-sportski događaj i da razmotrite mogućnost snimanja odnosno emitovanja snimka finalnog dela četrnaestog po redu međunarodnog takmičenja u sportskom plesu WDSF World Open Beo Dance– "Trofej Beograda 2017".

Pink.rs

#Beograd

#ples

'