AKTUELNO

Svečano otvaranje takmičenja uz defile učesnika biće u subotu 30. septembra u 20h, a zatvaranje u nedelju 1. oktobra u 22h.

Najveće internacionalno takmičenje u sportskom plesu kod nas WDSF World Open Beo Dance - Trofej Beograda 2017, biće održano 29.- 30.septembra i 1. oktobra 2017. godine u Belexpocentru u Novom Beogradu.

Šesnaesti put Beograd ima čast da organizuje takmičenje najvišeg ranga i ugosti predstavnike Međunarodne federacije sportskog plesa (WDSF), koja je beogradsku manifestaciju uvrstila u kalendar prestižnih međunarodnih takmičenja.

Foto: Pixabay.com

Organizatori turnira su plesni klub Beo Dance i Plesni savez Srbije, a manifestaciju su podržali Gradski sekretarijat za sport i omladinu i Ministarstvo za omladinu i sport.

WDSF World Open Beo Dance 2017. biće jedinstven plesni spektakl u zemlji. Najavljen je dolazak više od 500 plesnih parova iz zemlje i sveta, a svoje učešće potvrdili su predstavnici iz Austrije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Češke, Estonije, Francuske, Italije, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Mongolije, Makedonije, Norveške, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovenije, Slovačke, Švajcarske, Turske, Španije, Azerbejdžana, Danske Nemačke Litvanije, Ukrajine Crne Gore, i Srbije.

Takmičenje će ocenjivati 25 renomiranih sudija, iz 20 zemalja Evrope, a orkestar Mambo stars koji broji 13 članova i ove godine pratiće specijalni večernji deo programa.

Foto: Pixabay.com

Svečano otvaranje takmičenja uz defile učesnika biće u subotu 30. septembra u 20h, a zatvaranje u nedelju 1. oktobra u 22h. Kvalifikacije će biti održane u dnevnim terminima, a finala od 20h. Parovi će se nadmetati u 10 disciplina: Pet latino-američkih plesova (cha-cha-cha, samba, rumba, paso-doble, jive) i pet standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfoks, quickstep) kao i u pet starosnih kategorija: pioniri (7-11 godina), mlađi omladinci (12-13), omladinci (14-15), stariji omladinci (16-18), i seniori (19-35 godina).

Pink.rs

#Beograd

#ples

'