AKTUELNO

U Novom Sadu večeras je počeo Gradić fest, u podgrađu Petrovaradinske tvrđave, koji objedinjuje nekoliko novosadskih festivala od kojih su najvažniji Festival uličnih svirača i Cinema city.

Festival uličnih svirača počeo je u Srpskoj Atini, svečanom povorkom od Trga slobode do podgrađa Petrovaradinske tvrđave, koju je predvodio "Flaach Bras Band" iz Švajcarske, orkestar od 30 limenih duvača.

Foto: Pink.rs

U okviru "Gradić festa", koji se održava u podgrađu Petrovaradinske tvrđave, večeras je dodelom nagrada IBIS otvoren i filmski festival "Cinema city", koji ove godine obeležava deset godina postojanja.

Nagrade IBIS pripale su Mirjani Karanović i Miodragu Miši Miloševiću za njihov doprinos domaćoj kinematografiji. Prve večeri "Gradić fest-a", a između ostalih, nastupaju muzičari Gongmaster Dolf, Voda nam vodama, Toni Pecanov, Uv, "Peting bluz bend", Bojana Vunturišević, Renco Ruđero, Trabl nouts.

Foto: Pink.rs

Prema rečima organozatora ideja je da se probudi aktivnost u tzv. Gradiću i iz rekonstrukciju fasada koja je u toku, pripremi kao elitni kulturni prostor Novog Sada kao prestonice kulture 2021.

#Festival

#Novi Sad

'